Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна
Коментари Харесай

Ефективна присъда и 5000 лева глоба за наркоразпространител от Варна


Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и 32-годишният К. М., с което той се признава за отговорен, че без съответно позволение държал високорискови наркотични субстанции за разпространяване.

На 26.05.2020 година във Варна, държал 4,16 грама марихуана с друг % на интензивно настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол всичко на обща стойност 24,96 лв., от които на същия ден във Варна популяризирал на различен мъж марихуана с чисто тегло 1,65 грама на стойност 9,90 лева 

К. e роден във Варна, български жител, неженен, осъждан, със приблизително обучение, не работи.

Пред съда той съобщи, че е склонен с изискванията на съглашението, което е подписал непринудено и се отхвърля от разглеждане на делото по общия ред. Деянието е осъществено в изпитателния период на предходно наказание още веднъж за държане и разпространяване на опиати. През декември 2019г. К.М. е приет за отговорен и му е наложено наказване 1 година и 11 месеца „ отнемане от независимост “ с 4 годишен изпитателен период.

Съдебният състав на Варненския областен съд изслушвайки страните и запознавайки се с делото реши, че импортираното съглашението не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено.

За осъщественото закононарушение, 32-годишният мъж одобри да изтърпи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години. Видно от делото действието е осъществено в избрания от съда изпитателен период на предишна влезнала в действие присъда. В този случай, според наредбите в Наказателен кодекс, К. М. следва да изтърпи отсроченото наказване в размер на 1 година и 11 месеца, при първичен непоколебим режим и му наложи „ санкция “ в размер на 5 000 лв..

Определението на съда предстои да обжалване в 15 дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд – Варна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР