Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура -
Коментари Харесай

Двама разпространители на наркотици от Варна се признаха за виновни

 Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура - Варна и Жак Карабашаков и Станислав Панов, които се признаха за отговорни, че без съответно позволение са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции.

На 12.07.2017г. във Варна Карабашаков, като причинител, в съучастничество със Панов, държали марихуана и метамфетамини, всичко на обща стойност 87,02 лв..

Съдът откри, че постигнатото съглашение не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено, а наказателното произвеждане против двамата прекъснато.

Деянието е осъществено съзнателно, като подсъдимите са осъзнавали общественоопасния му темперамент, предвиждали са и са желали настъпването на последствията от закононарушението.

25-годишният Жак Карабашаков е със приблизително обучение, неженен, с чисто правосъдно минало.

24-годишният Станислав Панов е със приблизително обучение, неженен, осъждан.

За осъщественото закононарушение Жак Карабашаков одобри да му бъде наложено наказване " отнемане от независимост “ за период от 1 година, чието изтърпяване на бъде отсрочено за период от 3 години. Наказанието на Станислав Панов е 2 години " отнемане от независимост “, което да изтърпи при първичен " непоколебим режим “.

И на двамата не беше наложено по-лекото наказване " санкция ", което Наказателен кодекс планува наред с наказването отнемане от независимост.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда и не предстои на обжалване или митинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР