Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна

...
Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна
Коментари Харесай

Рецидивист се връща в затвора след кражба от магазин и бой с охраната

Варненският областен съд утвърди съглашение, реализирано сред Окръжна прокуратура- Варна и 34-годишния Димитър Добрев. С него той се признава за отговорен за осъществен кражба при изискванията на рисков рецидив, като с цел да резервира владението върху откраднатите движимости използвал мощ и заплашване, само че не довършил действието заради независещи от волята му аргументи. Това оповестяват от пресцентъра на съда.

Съдът откри, че по този начин направеното съглашение не опонира на закона и морала и следва да бъде утвърдено. С него се приключва наказателното произвеждане против 34-годишния мъж, който приема да му се наложи наказване „ отнемане от независимост " за период от 2 години и 4 месеца, което да изтърпи при първичен „ непоколебим режим “.

От пресслужбата на съда припомниха хронологията на закононарушението. На 7.06.2019г. Димитър Добрев, който е наркозависим, използвал към 700 мл. корав алкохол. Малко след 17ч. отишъл до магазин „ Мосю Бриколаж ", който се намирал наоколо до дома му. От щанда с принадлежности взел 21 диска  за ъглошлайф на стойност 29,19 лева и ги пъхнал в раницата си. След това отишъл до градинския център на магазина и сложил дисковете под оградната решетка, към паркинга на магазина. Минути по-късно се отправил към касите, с цел да напусне обекта.  Охраната забелязала прибирането на дисковете в раницата и откакто Димитър минал касите бил спрян за инспекция, само че защото нямало артикули от магазина у него му било позволено да го напусне.

Охранителят на Мосю Бриколаж последвал 34-годишният варненец, като го заварил сега, в който прибирал назад в раницата откраднатото.  Димитър Добрев блъснал с пестник в лицето защитата на хипермаркета. Между двамата почнало блъскане. Добрев извадил от облеклата си железна нокторезачка с дължина в разгънато състояние 14 см., която охранителят възприел като нож. Димитър отправил закани и замахнал няколко пъти към своя съперник. Охранителят изпитал боязън за живота си и пуснал причинителя, който избягал като изоставил раницата с взетите дискове.  

Димитър Добрев е с главно обучение, незает, неженен, като има 13 предходни осъждания, най-вече за обири.

Определението на Окръжен съд – Варна е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР