Варненският окръжен съд измени определените от Районен съд – Варна

...
Варненският окръжен съд измени определените от Районен съд – Варна
Коментари Харесай

Двама обвинени в разпространение на детско порно, излизат от ареста срещу 2000 лв.

Варненският областен съд промени избраните от Районен съд – Варна ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ в парична гаранция от 2000 лв. по отношение на 48- годишния Васил Ц. и 39-годишния Ясен К. Двамата са привлечени като обвинени за разпространяване в интернет пространството на нецензурен материали с лица под 18- годишна възраст.

Според тричленния състав, не са налице нужните предпоставки за установяване на първичния арест.
Според законовите условия, „ задържане под стража “ се взема, когато е налице обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към осъщественото закононарушение, което се санкционира с „ отнемане от независимост “. Другото изискване е, по делото да са налице доказателства, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение.

Според държавното обвиняване данни за риск от укриване липсват, само че другите две условия били изпълнени, с цел да бъде избрана марка „ задържане под стража “.
Адвокатите на обвинените помолиха съда за по-леки ограничения за неотклонение, заради чистото правосъдно минало на двамата, съществуването на непрекъснати адреси и трудовата им ангажираност.

Според бранителя на Васил Ц., липсвали и доказателства уличаващи го в авторството на действието, написа " 24 часа ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР