Варненският окръжен съд е осъдил възрастния мъж на 6 месеца

...
Варненският окръжен съд е осъдил възрастния мъж на 6 месеца
Коментари Харесай

Дядо на 98 години бе осъден за укриване на данъци за 12 000 лв. 

Варненският областен съд е осъдил възрастния мъж на 6 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период и санкция от 1000 лева Той би трябвало да заплати и направените по делото разходи, които възлизат на над 8000 лева

Божимир е приет за отговорен за това, че в качеството си на физическо лице, с две обособени действия, е избегнал установяването на данъчни отговорности в огромни размери.

През интервала от 14 април 2007 година до 30 април 2008 година дядото, който по това време е бил на 83 години, затаил истина в подадените в Националната организация по приходите заявления за налог върху приходите на физическите лица за 2006 и 2007 година и не платил общо 11 902. 81 лв. налог, се споделя в известие на Варненския областен съд до медиите.

Съдът е оправдал дядото по първичното обвиняване, че укритите налози за близо 12 000 лева са в изключително огромни размери.

Обвинения са били повдигнати и на 74-годишната другарка на Божимир, с която той живеел на брачен начала.

При извършеното правосъдно разследване, в което са изслушани голям брой свидетелски показания и показани няколко съдебно-счетоводни експертизи, съдът не е намерил доказателства за виновността на Грета.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР