Варненският окръжен съд днес гледа мерките на двама мъже, задържани

...
Варненският окръжен съд днес гледа мерките на двама мъже, задържани
Коментари Харесай

Мъж, обвинен, че ръководи наркогрупа, поиска по-лека мярка, защото имал деца

Варненският областен съд през днешния ден гледа ограниченията на двама мъже, арестувани за наркоразпространение. 

Единият – Демир К. на 44 години е обвинен за управление на проведена незаконна група за разпространяване на наркотици, а другият – 35-годишният Синам Х., че е взел участие в незаконната активност.
Действията на Демир са в изискванията на рисков рецидив.  За управление на незаконна група, законът планува наказване от 5 до 15 години затвор. Същият размер „ отнемане от независимост “ е очакван и за разпространение на опиати, както и санкция от 20 000 до 100 000 лв.. Участието в престъпна група е наказуемо с „ отнемане от независимост от 3 до 10 години, оповестяват от пресцентъра на съда. 
Разследването е почнало преди няколко дни – на 17 март, а ден по-късно двамата са привлечени като обвинени. При осъществените претърсвания на автомобили и адреси във Варна, са открити и конфискувани разнообразни по тип високорискови наркотични вещества.

Демир К. има предходни осъждания за закононарушения от общ темперамент, а последната му присъда от 2021 година обуславя квалификацията „ рисков рецидив “. Защитата му оспори авторството на действията, за които е упрекнат. Представено беше доказателство, че същият има адрес, на който живее и беше поискана по-лека мярка. 

Другият обвинен - Синам Х. също е осъждан няколко пъти - за шофиране без свидетелство за ръководство на автомобил. И двамата обвинени представиха доказателства, че имат деца, за които се грижат.
След като се срещна с делото и изслуша мненията на страните, Варненският окръжен съд реши, че събраните доказателства са в задоволителен размер, с цел да се определи съществуването на обосновано съмнение, че Демир К. и Синам Х. са съпричастни към повдигнатите обвинявания. Двамата мъже са упрекнати за тежки закононарушения с предвидени високи наказания. Спрямо обвинявания като началник на незаконна група, съдът реши, че е налице и заплаха същият да извърши закононарушение, така като деянието се явява в изискванията на рисков рецидив. Справката му за съдимост пък сочи за неговата трайна незаконна активност, стимулира се съдът. Обстоятелството, че има деца би могло да се регистрира във връзка с продължителността на задържането, прецени съдебният състав. Ето за какво на Демир К. беше избрана най- тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По отношение на Синам Х. съдът не намери доказателства, от които да направи извод за действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение. Мъжът има непрекъснат адрес, а анализът на съдимостта му показва, че с изключение на шофиране без брошура, 35-годишният мъж няма други участия в престъпления, за които да има влезнали в действие присъди. Поради изложените съображения, съдът му дефинира втората по тежест мярка „ домакински арест “, която да бъде следена с електронно проследяващо устройство.
Определенията на съда подлежат на обжалване и митинг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР