Варненският общински съвет се събира на извънредна сесия с единствена

...
Варненският общински съвет се събира на извънредна сесия с единствена
Коментари Харесай

След масовите оставки във варненска болница: Гласуват оставката на управителя

Варненският общински съвет се събира на изключителна сесия с единствена точка в дневния ред – да гласоподава оставката на шефа на Очната болница. Той се отдръпна от поста си в петък – последния работен ден на лекарите в лечебното заведение. Преди месец те подадоха заявки за овакантяване.

Лекарите от общинската болница са недоволни от изискванията на работа, остарялата база и ръководството ѝ.
Лекари всеобщо напущат очната болница във Варна Според тях изискванията на работа не дават отговор на актуалните условия за добра лекарска процедура
„ Мениджмънтът, както и сградния фонд, апаратурата, обезпечаването да дават отговор на актуалните медицински условия, да ни разрешат една добра грижа за нашите пациенти”, съобщи доктор Евгени Нешкински.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Община Варна сподели, че нехае за положението на Очната болница и колкото и на диалект да звучи подхваща ограничения, когато към този момент ножът е опрял в кокала”, разяснява доктор Добрин Бояджиев.

За три години шефът е изпратил 15 докладни до Общината, само че без резултат. „ Не усещам никаква виновност, защото съм подхванал всички дейности авансово..Подавам оставка, тъй като желая да остане цялостен екипът на лечебното заведение и да продължи да работи като общинска болница”, уточни доктор Руслан Тошев, шеф на Специализираната болница по очни заболявания за интензивно лекуване.
Снимка: btvnovinite.bg
Алтернативата е болничното заведение да стане благосъстоятелност на Медицинския университет. След като Общинският съвет гласоподава оставката на шефа, лекарите най-вероятно отдръпват своите оставки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР