Варненският митрополит Йоан с показно от заседанието на МС Варненският

...
Варненският митрополит Йоан с показно от заседанието на МС Варненският
Коментари Харесай

Как правилно се благодари на Бойко Борисов

Варненският митрополит Йоан с показно от съвещанието на Министерски съвет

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан през днешния ден изнесе открит урок по какъв начин се благодари на министър председател и в частност на Бойко Борисов. На началото на държавното съвещание владиката се появи паралелно с министър-председателя, седна до него и зареди благодарности. За отпущането на още половин милион за строителството, по думите му на " една луксозна катедрала, не знам такава дали е строена ".

Варненският митрополит даде доклад по какъв начин се изразходват средствата за построяването на храма " Св. Прокопий Варненски ". Като няколкоминутното си изявление усря да благодари на премиера Борисов 7 пъти. При това сподели реторична виртуозност.
1. Благодарности към вседържателя Бога и персонално към Вас, господин Борисов.

2. Благодаря сърдечно на Вас, че през 2017 година Вие отпуснахте 300 хиляди лева за довършването на храма, които бяха регистрирани предходната година. (тук към този момент Бог, прочут още и като Началника, не се споменава)

3. С възприятие на надълбоко почитание Ви благодаря сърдечно на Вас, тъй като съм чувствал постоянно Вашата поддръжка.

4. С възприятие на надълбоко примирение, с възприятие на дълг и по-скоро безукорно усърдие, което би трябвало да се прояви и с разсъдливост от все сърце Ви поисквам здраве и Ви благодаря за Вашето отношение към Светата Църква...(Борисов се прекръства).
5. И Ви благодаря по принцип за положителното отношение и за прелестните симфонични връзки сред църквата и страната.

6. Благодаря сърдечно. Извинявайте. (Тук министър председателят Борисов, който приказва на " ти " на владиката, му дава отговор: " И аз ти благодаря. Обещанията би трябвало да се извършват " )

7. Благодаря Ви (Тази признателност се чува към този момент едва, тъй като митрополитът излиза от залата, само че продължава да благодари).

Така че пояснение за топлите връзки сред държавно управление (и най-много премиер) и Българската православна черква, както и щедростта на страната към нея и в частност към Светия Синод може да се търси и в положителните обноски на българските владици, които знаят по какъв начин да благодарят.

clubz.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР