Варненският мегабулевард “Васил Левски претърпя трета серия от филма ремонт

...
Варненският мегабулевард “Васил Левски претърпя трета серия от филма ремонт
Коментари Харесай

Варненският мегабулевард претърпя трети "ремонт на ремонта"

Варненският мегабулевард “Васил Левски ” претърпя трета серия от кино лентата " ремонт на ремонта ". След като през май проливен дъжд събори част от надлезно кръстовище, а след това се свлече насип край квартал “Максуда ”, сега машини започнаха отстраняването на още една вреда – битумната настилка сред платната. За разлика от първите две катастрофи битумът нямаше внезапен темперамент, а бе положен напълно умишлено.

" Сега " осведоми за казуса преди три седмици. Той касае до момента съществуващото трасе от булеварда, което бе ремонтирано по европейски план паралелно със градежа на новата част. След ремонта цветята и ниските шубраци изчезнаха от разграничителната линия. От общинската управа обясниха, че са посипани битум и трошен камък, тъй като зеленината пречела на видимостта на водачите. Освен това поддържането й щяло да е мъчно при високата автомобилна скорост, пък и без нея щяло да е по-евтино. Недоволството на варненци от новата визия на правата обаче бе голямо, а Камарата на архитектите в България насочи публични въпроси кое длъжностното лице е взело решенията. След малко съмнение без конкретни уточнения градската администрация реши да върне цветята.

" Естествено, доста по-добра процедура е първо да се мисли, вместо да се основават кавги и да се прахосват публични средства, с цел да бъде върнато първичното положение. Добра процедура е и да се санкционират отговорните да покрият разноските ", разясняват архитектите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР