Варненският клуб по Смесени бойни изкуства „Десант” бе изключен от

...
Варненският клуб по Смесени бойни изкуства „Десант” бе изключен от
Коментари Харесай

Българската федерация по ММА отстрани най-титулувания си отбор

Варненският клуб по Смесени бойни изкуства „ Десант” бе изключен от Българска федерация по ММА (БФММА) тази седмица. Това разгласи Николай Добруджански - основният треньор и притежател на тима в своя фейсбук обява.

Клуб „ Десант” е най-успешният български тим по ММА със извоюваните за три години 13 медала от международни и европейски шампионати, 9 от които са златни оценки. Отличните резултати на спортистите, основани във Варна не са били задоволителни да запазят мястото на клуба в Българската Федерация по ММА. Според треньорът на клуб „ Десант” гласуването за това да стане факт се е провело под съмнителни условия.

Николай Добруджански счита, че тази последна мярка е била наложена от президента на федерацията Станислав Недков, откакто варненският треньор се е интересувал от финансирането на федерацията и по какъв начин се разпределят парите, взети от Министерството на Младежта и Спорта за възстановяване и насърчаване на ММА средата в страната.

В поддръжка на " Десант " се оповестиха и едни от най-известните ни ММА състезатели - Никола Дипчиков и Росен Димитров.

Ето какви бяха точните думи в дългия пост на варненския треньор по ММА:
“Скъпи другари, на 19.09.2018 година, ръководеният от мен състезателен клуб " Десант " бе изключен от Българска федерация по ММА (БФММА)!

" Десант " е най-успешният български клуб по ММА със извоюваните за три години 13 медала от международни и европейски шампионати (9 от тях златни) и бе в основата на разцвета на аматьорския спорт в страната, както и със забележителен принос в възходящото финансиране за федерацията от страна на ММС. През последните две години обаче политиките на непредвидливост, двуличие, настройването на клубовете един против различен и откровените неистини са главните лостове за ръководство на федерацията и по-специално от едно лице, което беше добър състезател, само че е доста, доста дребен човек. Ще назовавам това лице " лицето Недков ". С цел да не оскърбявам престижа на федерацията в никакъв случай не съм споделял информация за тези проблеми в общественото пространство, само че гневно съм отстоявал позициите си на провежданите събрания на БФММА. Сега, несъмнено, към този момент мога да приказвам свободно и в бъдеще ще споделя доста обстоятелства, които намирам за потресаващи и отвратителни. За тези години се уверих, че федерация, крепяща се на закани, реваншизъм и " близане на задници ", няма бъдеще и присъединяване ми в това начинание убива всевъзможен мой възторг за развиване на спорта.

Затова и изпитах същинско облекчение, когато 11 клуба, близки до упоменатото " лице Недков ", които явно бяха " готови " да гласоподават вярно, извършиха " поръчката " при извънредно съмнителни условия. Например, общите събрания се привикваха до момента постоянно в деня преди надпреварите от държавния календар, с цел да могат да участват колкото се може повече клубове. Сегашното беше свикано 3 дни преди надпреварата и разумно по-голямата част от клубовете не пристигнаха, с цел да си спестят разноските по пътуването до София за два пъти в границите на няколко дни. Разбира се, околните до " лицето Недков " клубове участваха " под строй " и по този начин съумяха да наберат нужните 2/3 от гласовете, с цел да гласоподават изключването на " Десант ". Защо трябваше да изгонят клуба ми ли? Защото задавам доста въпроси, най-много свързани с финансите на федерацията и за това кой действително взема решенията. Мисля, че в полза на идеята ММА в България е тези въпроси да продължат да бъдат задавани, имайки поради, че извънредно доста числа във финансовите доклади, изключително в разходната част, наподобяват меко казано странни.

Тръгвайки си, оставям във федерацията положителни другари, които мога да нарека освен " експерти ", само че и " хора ". За другите - лицата без морал, лицемерите без лично мнение и без мощ да те погледнат в очите... поради тях съм към този момент уверен, че планът БФММА няма бъдеще и те не могат да бъдат движещата мощ в развиването на спорта в страната. Разбира се, и аз не съм " цвете ", изключително когато енергично пазя идеята, за която ме боли и на която съм дал толкоз доста. Да, правилно е, че съм пряк, а от време на време и безсрамен, само че постоянно се стремя да последвам правилата си и да споделям в очите на всеки почтено какво мисля.

За мен страницата " Българска федерация по ММА " е затворена, до момента в който " лицето Недков " е в нея. Считам, че той не има качествата, интелекта и най-много морала, с цел да бъде водач на обичания от нас спорт!

Сега вниманието ми е ориентирано към няколко нови плана, които ще пускам скоро, и съм уверен, че с възобновена сила и пристрастеност ще ги доведа до сполучливо осъществяване. Ще продължим с развиването на професионалните състезатели, а на останалите ще дадем опция да се изявяват на надпреварите на одобрени и уважавани федерации по бойни спортове. В тази връзка, напълно скоро очаквайте вести!

Благодаря на всички вас, които през годините милеете за триумфите на състезателите на " Десант " в България и на интернационална сцена, и които оценявате позитивно приноса ни към родния спорт, както и на тези, които с рецензиите си, са ни подтикнали да надграждаме и израстваме като спортисти и персони! "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР