Варненският клуб „Гоу Фиш” спечели шампионската титла на България по

...
Варненският клуб „Гоу Фиш” спечели шампионската титла на България по
Коментари Харесай

Варненци шампиони по риболов на лед

Варненският клуб „ Гоу Фиш” завоюва шампионската купа на България по състезателен лов на риба на лед за сезон 2018. Тимът от морската столица устоя в огромната борба за първото място, която се състоя на язовир „ Малък Беглик” в Родопите, и се окичи със златните медали. Втори в крайното класиране приключиха състезателите на „ Мосела”, а третото място е за „ Майсторски риболов”. „ Майсторите” до момента бяха перманентни първенци от 2012 година, само че този път трябваше да се примирят с бронзовите медали.

Интригата в последния четвърти кръг за сезона беше доста огромна, защото минимум четири тима имаха късмет за класиране в тройката, а три от тях се бориха за купата. На леда на „ Малък Беглик” се ловиха главно дребни костури и бабушки, като задачата на състезателите беше да заловен за три часа над кг дребосъци. В последна сметка хората от „ Гоу Фиш” се оказаха най-добре готови и победиха напълно справедливо с шампионската купа. „ Повече от 20 години провеждам надпревари на лед, само че за пръв път видях такава оспорвана надпревара”, съобщи ръководителят на секцията по лов на риба на лед в БФРС Йордан Софков.

Индивидуален отличник на България за 2018 година стана Слави Лазаров от „ Мосела”. Той удържа блестяща победа в последния кръг против кандидата за купата Станислав Кузов от „ Гоу Фиш”, а третото място справедливо зае Никола Стефанов, също от „ Гоу Фиш”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР