Варненският журналист Георги Александров бе открит мъртъв. Тялото му е

...
Варненският журналист Георги Александров бе открит мъртъв. Тялото му е
Коментари Харесай

Съмнително е бързането по случая със смъртта на журналиста Георги Александров

Варненският публицист Георги Александров бе открит мъртъв. Тялото му е било открито в петък следобяд, покрай дефектиралата тръба на Варненското езеро. Предполага се, че младият мъж се е удавил. Случаят е предаден на прокуратурата. Сухо и бързо изложение на гибелта на човек, който се ровил към абсурда със замърсяването на Варненското езеро.
След което идват съмнителните информации. Първата е, че предходната вечер Георги е бил с другари, пил и се веселил. Пил повечко, процежда се в общественото пространство, получена информация я от служби, я от прокуратурата. Това би трябвало да ни наведе на мисълта, че индивидът на сутринта още не е бил напълно трезвен и е направил непремерени дейности, довели до съдбовния край. Случва се, ще си кажат хората. Бог да го елементарни момчето.

Не бързайте. В бързането да се оповестят обстоятелствата към гибелта и тялото да се погребе има някакъв неприятен знак. Помежду другото се прокрадват информации за пострадване на тялото. След аутопсията било изяснено, че става дума за височинна контузия. За такава може да се приказва, в случай че човек е паднал от канара, етаж на жилищен блок, мост и прочие В случая не се оповестява сходно нещо, само че се акцентира такава контузия. Защото в случай че Георги е получил такава, а мястото, където се е удавил не „ предлага “ такива условия – значи нещо не е наред. Или контузията е получена някъде другаде, а по-късно са се развили други съдбовни събития.

Това не е опит да всяваме подозрения в работата на проверяващите, прокуратурата и патоанатомите. Напротив. Искаме да заострим вниманието към значими елементи, с цел да е стане напълно ясно какви са аргументите да се стигне до летален излаз. Важно е, тъй като Георги Александров е разследвал замърсяването на Варненското езеро, което докара до митинги против общината и институции, които не са си свършили работата а са усвоени едни огромни пари. В такива разкрития постоянно има хора и кръгове, които имат интерес разкритията да останат скрити. Или да не се стигне до такива изобщо.

Затова е доре да знаем дали в някоя от сърдечните камери на младия мъж равнището на магнезия е нараснало, което е което би означавало, че е вдишал морска вода. Обратното ще докара до подозрения, че му се е случило нещо другаде и по-късно е бил пренесен до водата. Подробните изследавния на пробите могат да потвърдят дали Георги е бил съответен, когато е попаднал в езерото. Това пък ще даде отговор дали е попаднал във водата с непозната помощ.

Трябва да се упорства за тези детайлности. Не е заяждане – търсене на истината е. Журналистите и жителите би трябвало да питат, да желаят отговори. Когато загине човек, който е взел участие в изваждане на „ мръсни ризи “ към скандал за доста пари и забъркани значими фактори, случайностите са необичайност.

Никой не оповестява, че когато някой министър е вземал значимо решение, като за хазарта да вземем за пример, предната вечер е бил с другари и е пиян повечко. За министъра и решението му сходни връзки не се вършат. Но в тази ситуация с Георги това се акцентира. Освен, че е грозно, е и подозрително. Търси се бърз мотив, който да поведе в избрана посока. И е подозрително, тъй като в случай че човек е пиян разумно е да спи повече, а журналистът е излязъл рано. Среща ли е имал? Знае се, че е карал кола, значи някак е стигнал до Варненското езеро. Кой го е закарал? Някой, кото е заречен значима информация? Георги е взел със себе си и преносимия компютър, само че той не е открит на мястото, където се допуска, че се е удавил. Не е безапелационна информацията от полицията, че се работи по версиите за трагичен случай или самоубийство. А по ликвидиране?

Тези неясноти водят до подозрения, а подозренията - до клюки и тайни теории. Чували сме за нагласени отчети, за подхвърлени улики, комфортни " доказателства ", " обезпечени " свидетелски показания и прочие Няма изгода от тодобно развиване на случая. В момента обществото е мощно сензитивно към тематиката за манипулираното информиране. Хората не имат вяра изключително на формалните известия, тъй като нерядко те се опровергават от действителността и разкрития на публицисти.

Затова сме длъжни да създадем всичко, с цел да станат ясни събитията и аргументите довели до гибелта на Георги Александров. Това е наш дълг и тест за гражданско схващане.

Фрог нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР