Варненският футболен клуб „Спартак 1918“ получи правото да стопанисва своя

...
Варненският футболен клуб „Спартак 1918“ получи правото да стопанисва своя
Коментари Харесай

Футболен клуб „Спартак 1918“ отново има стадион

Варненският футболен клуб „Спартак 1918“ получи правото да стопанисва своя стадион и прилежащите спортни бази. Решението взе съвсем единомислещо на изключителна сесия общинският съвет, който даде на клуба за 10 година безплатно право на прилагане на парцелите, благосъстоятелност на новото общинско сдружение „Стадион Спартак“ ЕАД.

То бе основано след преобразуването на остарелия комплекс „Спартак“ и делба на активите му сред общината и двама частни акционери.

Решението бе посрещнато с овации от почитателите на клуба, които опънаха в зала „Пленарна“ транспарант с надпис „Стадион Спартак – наш дом“. Все още обаче футболистите ще употребяват стадион „Локомотив“, защото техния се нуждае от главен ремонт. По предварителни планове той ще коства 1,45 млн. лева Местната хазна ще обезпечи малко над 50 000 лева, а за останалите средства ще разчита на финансова поддръжка от страната, каквато държавното управление даде обещание предходната есен, стана ясно на сесията.

На нея съветниците избраха нов тричленен съвет на шефовете на общинското сдружение, който ще се разпорежда с активи до 5000 лева Амбициите на ФК „Спартак 1918“ са да се завърне в професионалния футбол и да развива детско-юношеската школа. Според зам.-председателя на УС на клуба Евгений Балев ползата към нея пораства – до момента в който в края на предходната година са били записани 60 деца, в този момент броят им е 250.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР