Варненският драматичен театър ще открие 97-мия си творчески сезон с

...
Варненският драматичен театър ще открие 97-мия си творчески сезон с
Коментари Харесай

Варненският театър открива сезона с комедия по Рей Куни

Варненският трагичен спектакъл ще открие 97-мия си креативен сезон с комедия по Рей Куни. Премиерите са на 19 и 20 септемри от 19.00 ч., на сцена Филиал. Режисьор на постановката е Костадин Бандутов, който се връща към пиесата на международно известния драматург 30 години по-късно.

„ Сега, когато художествената рецензия съвсем липсва и по нашите подиуми шестват какви ли не долнопробни заглавия, Рей Куни може „ да се подреди “ напряко до Шекспир. Използвам това фрапантно съпоставяне, тъй като то очетава съмнителното равнище на множеството модерни комедийни представления в България “, споделя Костадин Бандутов с горест. 30 години по-късно той все по този начин високо цени драматургията на Рей Куни и се връща към него, с цел да сложи във Варненския спектакъл „ Бащи, неистини и още нещо “.

Всъщност това е вторият му режисьорски прочит на варненска сцена на същото заглавие, а какъв брой време е изтекло в това време проличава от обстоятелството, че Свилен Стоянов, който преди е играл ролята на сина, в този момент ще забележим в основната роля на бащата. Специалният миг тук е, че с тази роля известният варненски артист посреща своята 60-годишнина.

„ Свилен Стоянов, като се изключи че е доста порядъчен артист, свири на цигулка и пее. Може би по тази причина се стреми да построи ролята си като музикална партитура, в която всяка нота има своето одобрено място, само че театърът има своите характерни правила.

Вярвам на Свилен и на всички останали артисти и съм уверен, че ще се получи един смешен, само че в това време естетски театър “, споделя режисьорът. Участват още: Валери Вълчев, Милена Кънева, Димитър Мартинов, Веселина Михалкова, Валентин Митев, Биляна Стоева, Полина Недкова, Станислав Кондов, Николай Кенаров, Пламен Георгиев, Теодора Михайлова, Малина Михалкова.

Сценографията и костюмите са дело на художника Петър Митев, с който Костадин Бандутов още веднъж работи в тандем, както беше и в комедията „ Прелестите на изневярата “ от Валентин Красногоров. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР