Варненският баща Светлозар Минов се обърна към Петел, за да

Варненският баща Светлозар Минов се обърна към Петел, за да ...

Родител със силни думи за лекарите в МБАЛ „Света Анна - Варна”.Варненският баща Светлозар Минов се обърна към „Петел”, за да изрази своята благодарност към лекарите в МБАЛ „Света Анна - Варна” за бързата реакция, професионално свършената работа и човещината, след като неговият 9-годишен син е бил приет със сериозна травма на главата в болницата.  

Ето какво заяви Минов:

„Благодаря ВИ, че ви има! Благодаря ВИ, че ви има! Пиша всичко това, като един благодарен баща, на който му се наложи вашата медецинска помощ и грижа! Благодаря на всички ВАС - лекари, медици, парамедици, медицински сестри, лаборанти, ренгенелози, санитари, шофьори! Макар и да ВИ плюят, да ВИ обиждат, дори и да ВИ бият - ВИЕ пак сте там, където трябва! ВИЕ сте на барикадата между живота и смъртта, за да спасявате животи - на нас и нашите деца! Работата ВИ е тежка, изпълнена със риск, но за сметка на това е отговорна и опасна! На всеки се налага - рано или късно, до лекар да припари! Замисляме ли се обаче, защо го правят тези хора? Защото са хора с големи сърца и добри души! Хора, които извършват героизъм в мирно време всеки ден! Хора, които всеки ден късат частичка от сърцата си, за да ни направят по-добри!

Наложи ми се да се запозная с няколко такива! Пристига линейка, слиза Д-р Василева, мъничка жена с големи и разтревожени очи, Вниманието, майчинския инстинкт, рутината и благия тон, веднага успокоиха и малкия пациент, и родителя! Не усетихме жегата, трафика, болката! Защото разчитахме на Д-р Василева и нейните грижи! Благодарим ВИ, Д-р Василева! Запознахме се и с Д-р Начев! Абсолютен и невероятен! Няма как да ВИ опиша, колко позитивен и добър човек! Прие малкия пациент с усмивка, грижа и внимание! А дали му беше до това, дали и той като всички нас си няма грижи? Никой не разбра! Видяхме доброта, човечност и топлота! Все качества, които са на изчезване сред повечето хора!

Благодаря ВИ мили хора, че сте се съхранили ЧОВЕЧНОСТТА! Благодаря ВИ, че ВИ има и го показвате на всички НАС! Замислете се Приятели, замислете се българи: "Какво ще правим без човечност, без доброта, без лекари с добри сърца? Замислете се добре, преди да посегнете на лекар?"

Аз им желая от сърце, да нямат работа и да пият кафе! Да се виждаме в парка със усмивка на лице! Специални Благодарности за Д-р Василева и Д-р Начев, както и на техните екипи! Благодарности от един родител - баща, който се радва на детето си! Благодарности на всички Медици и служители от МБАЛ "Света Ана- Варна"! Чест и почитания и бъдете здрави и добри! Благодаря ВИ, че ви има!”

 

Източник: petel.bg