Варненският автомобилен спортен клуб ФЛАТ-АУТ“ се нареди на второ място

...
Варненският автомобилен спортен клуб ФЛАТ-АУТ“ се нареди на второ място
Коментари Харесай

„ФЛАТ-АУТ“ – в топ 3 при отборите на рали „България“

Варненският авто състезателен клуб „ ФЛАТ-АУТ “ се подреди на второ място в отборното класиране на 50-то юбилейно издание на рали „ България “, което бе кръг от европейския рали шампионат.



Като един от най-големите автомобилни спортни клубове в страната и несъмнено най-големият във Варна – „ ФЛАТ-АУТ “ записа своето име в историята на едно от най-значимите надпревари у нас – рали „ България “. Отборът започва на собствен терен с пет екипажа, само че „ карирания байрак “ на финала видяха два от тях.



Още в първия ден от конкуренцията, тандемът Ясен Обретенов и Калоян Шантанов (BMW E30) претърпяха тежък случай. В специфичен стадий „ Бялата вода “ двамата безусловно прелетяха над трасето със скорост от 180 км/ч, само че последвалото приземяване не мина безпрепятствено и екипажът се озова отвън трасето. Състезателите останаха невредими, само че възобновяване на автомобила бе невероятно. За наслада на почитателите, Обретенов и Шантанов приготвят нова спортна кола, която напълно скоро ще забележим по трасетата.



В същия стадий от надпреварата отпаднаха Стефан Либертинов и Мартин Василев (Fiat Uno Turbo). Въпреки напъните на механиците да отстранят проблемите по автомобила, до назад включване в конкуренцията не се стигна.



Тодор Атанасов и Владимир Владимиров (ВАЗ 2108) се показаха повече от впечатляващо. Двамата съумяха да се изкачат до шеста позиция в генералното класиране на надпреварата. Предвид засиленото интернационално присъединяване, както и съществуването на толкоз доста расови коли, това е едно извънредно достижение. Екипажът бе възпрепятстван да продължи заради механически проблем, и отпадна като водач при състезателите от гр. „ Е “.



Най-виското ходило на почетната стълбичка в клас RC3 заеха Станислав Владимиров и Чавдар Събев (Opel Astra). Екипажът през цялото съревнование доминираше над съперниците си. Високото движение, което зададоха двамата състезатели им завоюва и успеха при колите с един задвижващ мост (Rally 2WD). Общият им резултат за двата дни от ралито изведе АСК „ ФЛАТ-АУТ “ до второто място при тимовете.

Заслуга за мястото на подиума на клуба има и екипажът Иван Ангелов и Свилен Савов (Peugeot 206 RC). И при тях проблеми не липсваха, само че с непрекъснато движение и добра „ езда “ двамата приключиха на пето място в клас RC 3 и на петнадесето място в общото класиране.  



След извънредно оспорваната конкуренция варненският отбор „ ФЛАТ-АУТ “ се подреди директно след първенците в отборното класиране за сезон 2018 – „ Мегапорт “, изпреварвайки тимът на Димитър Илиев – „ Боила Автомотор Спорт “.

* обява

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html

--> --> --> --> ``
реклама
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР