Варненският апелативен съд преценява обосноваността и законосъобразността на определение на

...
Варненският апелативен съд преценява обосноваността и законосъобразността на определение на
Коментари Харесай

Апелативен съд – Варна разгледа дело за предсрочно условно освобождаване на осъден за убийство

Варненският апелативен съд преценя обосноваността и законосъобразността на определение на Варненския областен съд от 15 януари тази година, с което наказаният Георги Ж. е освободен условно предварително от изтърпяване на останалата част от наложеното му наказване отнемане от независимост за период от 19 години. Първата инстанция е открила изпитателен период в размер на 6 години, 2 месеца и 17 дни, и е постановила наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 3 години. Делото в Апелативния съд е формирано след митинг на Окръжна прокуратура – Варна. Разглеждането му в намерено правосъдно съвещание бе с оглед събиране на спомагателни доказателства. Според мнението на пандиза във Варна, определението на първоинстанционния съд би следвало да бъде доказано.
Пресслужбата на Апелативния съд напомня, че Върховният касационен съд през 2010 г удостовери присъдите на Апелативен съд – Велико Търново – 19 година отнемане от независимост за Георги Ж. и 17 година за Стоян С. Те бяха приети за отговорни за убийството на Мартин Б. в Париж през 2000 година Със свое определение от 20 февруари 2019 година, Апелативен съд – Варна удостовери постановеното от Окръжния съд условно предварително освобождение на наказания по същото дело Стоян С., като откри изпитателен период от 5 години.
Две са условията на Наказателния кодекс, с цел да може съдът да постанови условно предварително освобождение от изтърпяване на останалата част от наказването във връзка с наказан: той да е дал доказателства за своето коригиране и да е изтърпял не по малко от половината от наложеното наказване. При условното предварително освобождение се открива изпитателен период в размер на неизтърпяната част от наказването. В рамките на изпитателния период, съдът може да постанови пробационна мярка от най-много 3 години.
Апелативният съд ще се произнесе дефинитивно за условното предварително освобождение на Георги Ж. в 30-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР