Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжен съд-Шумен, с която

...
Варненският апелативен съд потвърди присъдата на Окръжен съд-Шумен, с която
Коментари Харесай

19 години затвор за убийство на жена, жертва на домашно насилие

Варненският апелативен съд удостовери присъдата на Окръжен съд-Шумен, с която 32-годишният Ю.К. бил приет за отговорен за това, че съзнателно умъртвил дамата, с която живеел на фамилни начала, по изключително непосилен за убитата метод и с особена свирепост, като действието било осъществено в изискванията на домашно принуждение.

Втората инстанция отхвърли жалбата на подсъдимия и удостовери наложеното му наказване – 19 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим. Уважен е и гражданският иск на родителите и дъщерята на жертвата – в размер на общо 125 000 лв..

Престъплението, за което е наказан Ю.К., мъжът направил на 24 юли 2020 година. Заедно с потърпевшата, с която той съжителствал от 2019 година, си купили алкохол и седнали навън в кв. „ Дивдядово “ да гледат филм от телефона на жертвата. Получено на устройството известие, подразнило обвинения и провокирало ревнивост у него. Той се ядосал и почнал да удря и рита дамата.. Отчупил клон от дърво и траял с ударите. Със счупена стъклената бутилка Ю.К. нанесъл порезни рани на жертвата в региона на главата. Докато обвиненият я биел, потърпевшата се свлякла на земята. Първоначално мъжът се опитал да скрие тялото й, а след това решил да го отнесе в къщата, където живеели. На идващия ден съобщил, че двамата с приятелката му пили алкохол вечерта, а на сутринта той не можал да я разсъни.

При направения оглед и аутопсията на дамата са открити голям брой травматични увреждания. В хода на следствието било потвърдено, че в тази ситуация се касае за ликвидиране.

Според събраните обстоятелства по случая, съжителството сред Ю.К. и жертвата било белязано от непрекъснати запои, ревнивост, кавги и физическо принуждение, което мъжът упражнявал над дамата.

Присъдата на Апелативен съд-Варна предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР