Варненският апелативен съд потвърди определение на Варненския окръжен съд, с

...
Варненският апелативен съд потвърди определение на Варненския окръжен съд, с
Коментари Харесай

Варненка, продавала дрога през прозореца на дома си, продължава престоя си в ареста, реши Апелативният съд

Варненският апелативен съд удостовери определение на Варненския областен съд, с което е отказано изменение на най-тежката мярка за неотклонение на жена, упрекната в държане за разпространяване на опиати. През юли Юлияна М. е била арестувана под стража, след което е поискала по-лека мярка за процесуална насила. В актуалното произвеждане апелира отхвърли на първата инстанция да почете молбата й.

У 53-годишната жена били открити три плика, съдържащи 198,24 гр. алфа-метилфентанил – мощно упойващо вещество. По делото са събрани свидетелски показания, че Юлияна е получавала наркотични субстанции, които след това е пласирала от вкъщи си на други лица. Съпругът й е осъждан три пъти за наркоразпространение.

Защитата сподели, че обвинената не оспорва осъществяването на действието. Адвокатът увери, че няма заплаха дамата да се укрие или извърши закононарушение. Тя е неосъждана и няма престъпни регистрации. Съпругът и е в извънредно тежко здравословно положение и при домакински арест тя ще се грижи за него.

Представителят на Апелативната прокуратура съобщи, че действието се отличава с незаконна непримиримост и висока социална заплаха. При приема на процесното вещество реакцията на организма е непредсказуема и постоянно води до летален край, изясни прокурорът.

Въззивният правосъден състав изведе данни за съпричастността на обвинената от разпитите на голям брой очевидци, в това число такива, които са купували от Юлияна М. наркотични субстанции, както и от резултата от останалите осъществени следствени дейности. И все още има задоволително доказателства в поддръжка на обоснованото съмнение за авторството на закононарушението. Макар да няма заплаха от укриване, и този състав смята, че продължава да е действителен рискът обвинената да извърши закононарушение при по-лека мярка за неотклонение. Има безапелационни данни за предишна продажба на наркотични субстанции на наркозависими – до преди към половин година, в това число на вещества, разнообразни от конфискувания алфа-метилфентанил. С оглед на това и на късия интервал от първоначлното взимане на мярка за неотклонение, не може да се каже, че е намаляла заплахата от осъществяване на закононарушение. Апелативният съд регистрира и количеството на субстанцията – близо 200 грама и метода на придобиването й – при договорка на обществено място - в кулоар на ДКЦ.

Не е удачно дамата да бъде сложена под домакински арест на адреса, от който има данни, че е разпространявала неразрешени субстанции през прозореца. Относно здравето на брачна половинка на обвинената, съдът реши, че е допустимо грижи за него да поставят децата му.

Всички тези условия дадоха съображение на Апелативен съд – Варна да удостовери задържането под стража на упрекнатата в държане за разпространяване на опиати Юлияна М. Определението е дефинитивно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР