Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на

...
Варненският апелативен съд потвърди като правилно и законосъобразно определение на
Коментари Харесай

Варненецът Ивайло въртеше бизнес с наркотици за над 2.5 млн. лв., но ето какво му се случи!

Варненският апелативен съд удостовери като вярно и законосъобразно определение на Оценка за съвместимост – Разград от 12 януари тази година, с което е било отказано изменението на мярката за неотклонение, избрана по отношение на Ивайло Иванов, разследван за притежанието на опиати за близо 2 млн и 500 хиляди лв.. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативен съд - Варна.

Мъжът е притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане по тази причина, че на 16 август 2017 година, той като причинител и в съучастничество с Леман Я. като подстрекател и помощник, без съответно позволение държал за разпространяване високо рискови наркотични субстанции в изключително огромни размери (повече от 86 кг).

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че в посочения ден, в Цар Калоян, при инспекция на автовоз органите на реда разкрили в тайник голям брой пакети с марихуана и амфетамини. Иззетата дрога била 8,055 кг марихуана на стойност 48 330 лева и 78,650 кг амфетамини на стойност 2 359 500 лева Общата стойност на иззетата дрога възлиза на 2 млн 407 830,00лв. Обвиняемият персонално е показал на проверяващите тайника в автомобила, където са открити опиатите, както и метода по който същият да бъде отворен.

Иванов е в ареста от 18 август предходната година с определение на Оценка за съвместимост – Разград. Днес въззивната апелативна инстанция остави без почитание жалбата на Иванов и удостовери като обосновани всички заключения на съда в Разград, с които е отказано изменението на мярката за неотклонение от „ задържане под стража” в по-лека. И съгласно този съд, до сегашния миг не са постъпили нови доказателства, които да разколебават първичното обосновано съмнение, че обвиненият е съпричастен към закононарушението, което е с висока социална заплаха.

Законът планува за него тежко наказване – от 5 до 15 години затвор и санкция от 20 000 до 100 000 лв.. Апелативният съд удостовери и извода, че има заплаха Иванов да се укрие или да извърши закононарушение. Основание за това Варненският апелативен съд намира във обстоятелството, че действието е осъществено в съучастничество с друго лице, както и в честите пътувания на обвинения зад граница. Наведените от отбраната на Иванов доводи, че след задържането му се е влошило здравословно му положение, не се поддържат заключението на съдебномедицинска експертиза, прегледана и призната от първоинстанционния съд.

Определението, с което Варненският апелативен съд удостовери задържането под стража на Ивайло Иванов, обвинен по тази причина, че като причинител и в съучастничество с друго лице като подстрекател и помощник, държал за разпространяване наркотични субстанции за 2 млн 407 830,00 лева не предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР