Варненският апелативен съд постави под домашен арест . Въззивната инстанция

...
Варненският апелативен съд постави под домашен арест . Въззивната инстанция
Коментари Харесай

Варненският съд пусна у дома кметския наместник, обвинен в опит за убийство

 Варненският апелативен съд сложи под домакински арест. Въззивната инстанция анулира определение на Окръжен съд – Варна, с което той е бил арестуван под стража, оповестиха от пресслужбата на институцията.

Деянието е осъществено на 4 октомври в с. Генерал Колево. Разследва се опит за ликвидиране, осъществен по метод и със средства, рискови за мнозина. Второто обвиняване, повдигнато на 34-годишният мъж, е за ръководство на МПС след приложимост на алкохол. Съдържанието на алкохол в кръвта му било 1.21 промила.

Между потърпевшия и обвинения зародил спор. Шукри насочил към другия мъж полуавтоматична ловна пушка. Прострелял го два пъти в краката и му нанесъл удари с оръжието. След случая напуснал местопроизшествието с автомобил. По пътя бил арестуван от полицейски патрул.

Макар да призна държанието на Шукри за укоримо, отбраната оспори съществуването на предумисъл за ликвидиране. Обвиняемият желал единствено да респектира, тъй като потърпевшият нарушил ангажимента да не идва в селото. Мъжът не би се укрил, тъй като се грижи за двете си деца и работи като кметски наместник, обясниха юристите му.

Шукри Ю. също сподели, че не е желал да убива противника си, а единствено да го сплаши.

Заради тежестта на повдигнатото обвиняване представителят на прокуратурата помоли задържането под стража да бъде доказано.

Апелативният съд показа множеството заключения на първоинстанционния съд.

Свидетелските показания разказват дейностите на обвинения, двукратното производство на изстрели и то вмомент, когато на мястото е имало хора отвън участниците в спора. Ето за какво може да се направи обосновано съмнение за съпричастността му към действието. И този правосъден състав смята, че съществува действителна заплаха привлеченият към наказателна отговорност да извърши закононарушение при по-лека мярка. Рискът от укриване обаче не е подсилен от доказателствата. Шукри Ю. е единственият родител, полагащ грижи за децата си. Това е значима обществена причина, обосноваваща целесъобразността на мярка за отклоняване " домакински арест ", стимулира се Варненският апелативен съд.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР