Варненският апелативен съд определи 10 000 лева парична гаранция на

...
Варненският апелативен съд определи 10 000 лева парична гаранция на
Коментари Харесай

Пускат под гаранция румънеца, прегазил дете в Морската градина

Варненският апелативен съд дефинира 10 000 лв. парична гаранция на румънеца, предизвикал по несъобразителност на паркинг гибелта на дете.

Втората правосъдна инстанция анулира определение на Окръжния съд във Варна, с което на 32-годишния Адриен Крецу бе избрана първичната мярка „ задържане под стража “, осведомят от пресслужбата на Апалетивния съд. 

Крецу е притеглен като обвинен за това, че на 29 юни , на паркинг наоколо  до зоопарка предизвикал по несъобразителност гибелта на дете.



Във вторник тази седмица Апелативният съд изиска да се съберат нови доказателства, за личността на румънския жител. Съдебните управляващи в Румъния изпратиха писмени данни за чистото правосъдно минало на своя съотечественик, както и сведение за това, че в родината си Адриен не е бил наказван и по административен ред .

В днешното правосъдно съвещание Варненският апелативен съд разпита обвинения и откри обстоятелства, свързани със фамилното му състояние, съществуването на непрекъсната работа и приходи.-->

Съдът намира, че събраните до сегашния миг в хода на следствените дейности гласни, писмени доказателства и други материали обосновават догатката, че чужденецът е съпричастен към действието, за което е притеглен като обвинен.

При преценка на показаните от правосъдните управляващи в Румъния писмени доказателства и от разпита на обвиненото лице, съдът стигна до извода, че няма действителна заплаха Адриен да се укрие от наказателно гонене или да извърши закононарушение.



Румънецът е фамилен, с непрекъсната работа и адрес, който е на по-малко от 2 часа и половина от Варна
. Съдът обясни на чужденеца какви могат да бъдат следствията за него в случай че не се яви пред проверяващите, когато бъде свикан.

Съставът на съда уточни, че страните членки на Европейски Съюз са планували голям брой правни механизми за водене и привършване на наказателни производства и за признание на присъдените санкции.

Тези правила са възприети от всички страни членки на Европейски Съюз, в това число и от прилежаща Румъния. Размерът на паричната гаранция е съгласуван освен с приходите на чужденеца, само че и с тежестта на повдигнатото по отношение на него обвиняване.

Определението на Варненския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване. Румънецът ще бъде освободен от ареста откакто внесе гаранцията в пари, посочена от съда

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР