Варненският апелативен съд не намери основания да измени най-тежката мярка

...
Варненският апелативен съд не намери основания да измени най-тежката мярка
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките Людмил, пребил до смърт опоен с дрога австриец с цел грабеж

 Варненският апелативен съд не откри учредения да промени най-тежката мярка за неотклонение на обвинен за обир, след който е последвала гибелта на потърпевшия. Людмил М. апелира пред въззивната инстанция отхвърли на Окръжния съд във Варна да почете молбата му за анулация на ареста.

Пресслужбата на съда напомня, че двама мъже и жена са били арестувани за осъщественото закононарушение. На 8 август тялото на 35-годишен австриец е било открито в хотелска стая във Варна. Установено е било предозиране на жертвата с разнообразни типове наркотични субстанции и медикаменти. Липсвали движимости. Част от тях били открити в заложна къща. Според прокуратурата, мъжете снабдили дамата с опиати и лекарства. Повдигнатото по отношение на Людмил обвиняване е за осъществен обир, съпроводен с телесна щета, от която е последвала гибел, като потърпевшият е бил наведен в беззащитно положение. Според прокуратурата, тримата са работили при прелиминарен сговор.

Представителят на Апелативната прокуратура счита, че основанията за продължение на ареста в този момент са по-убедителни в сравнение с все още на първичното задържане. В хода на следствието са събрани спомагателни доказателства, има и други висящи производства. Всичко това сочи извънредно висока степен на социална заплаха на обвинения.

Апелативният съд не показа тезата на отбраната, че няма задоволително данни за съпричастността на Людмил М. към действието. Съдебният състав напомни повдигнатото обвиняване в тежко съзнателно закононарушение. Събрана е задоволително информация, която обосновава изводите на прокуратурата. Освен това е повдигнато и второ обвиняване – за владеене на опиати за разпространяване, за което също са събрани доказателства. Съдът смята, че с изключение на обосновано съмнение за съпричастността, е налице и другата законова причина за налагане на най-тежката мярка за процесуална насила – заплахата обвиненият да се укрие. До този извод води неналичието на непрекъснато местоживеене във Варна.

С тези съображения Апелативният съд не откри учредения да преразгледа определението на Окръжния съд във връзка с обвинявания в обир, съпроводен с ликвидиране Людмил М.

Съдебният акт не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР