Варненският апелативен съд измени от „задържане под стража“ в „парична

...
Варненският апелативен съд измени от „задържане под стража“ в „парична
Коментари Харесай

7 000 лв. парична гаранция за разследван за притежанието на наркотици

Варненският апелативен съд промени от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “ мярката за неотклонение на Стефан Стефанов, притеглен като обвинен за притежанието и разпространяването на високорискови наркотични субстанции. това оповестиха от пресцентъра на съда.

Втората правосъдна инстанция откри за основателна жалбата на Стефанов против отвод на Оценка за съвместимост – Добрич за изменение в по-лека на мярката за процесуална насила и дефинира 7000 лв. на гаранцията в пари.

Припомняме, че 24 годишният мъж е в ареста от 7 ноември предходната година, откакто няколко дни преди този момент в дома му в Каварна органите на реда разкрили близо 500 грама марихуана, амфетамин с общо чисто тегло 1,80 грама и метамфетамин с тегло 32,5 грама. Започнало е бързо произвеждане на РУП в Каварна, а във връзка с Стефанов е било повдигнато и обвиняване по тази причина, че по същото време и място е популяризирал 5,46 грама марихуана.

Днес, при преценка на законността на задържането под стража и на причините на Оценка за съвместимост – Добрич да откаже изменението на тази мярка, Варненският апелативен съд откри, че високата степен на социална заплаха на действието не може да бъде съображение за продължение на ареста. Както след първичното задържане, по този начин и през днешния ден, въззивната апелативна инстанция проучва данните за личността на обвинения и стигна до извода, че няма заплаха той да се укрие от наказателно гонене. Безспорно Стефанов е неосъждан, работи и е пред довеждане докрай на висшето си обучение. Този съд цени и продължителния период на задържането му под стража.

След като откри съображение за изменение на мярката за неотклонение от „ задържане под стража “ в „ парична гаранция “, Варненският апелативен съд дефинира тя да бъде в размер на 7000 лв., размер, който може стимулира обвинения да прекрати противоправното си държание. Стефанов ще бъде освободен от ареста в случай че в 10 дневен период внесе посочения размер на гаранцията в пари. Това определение на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР