Варненският апелативен съд днес потвърди определение на Окръжен съд –

...
Варненският апелативен съд днес потвърди определение на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Зловеща съдба застигна сводника Мюрсел, убил жена и хвърлил трупа 

Варненският апелативен съд през днешния ден удостовери определение на Окръжен съд – Силистра (ОС-Силистра) от 17 май тази година, с което е била оставена без почитание жалбата на Мюрсел Акиф срещу продължаващото към този момент втори месец задържане под стража. 33 годишният мъж е притеглен като обвинен за убийството на А.З., чието тяло е било намерено при започване на месец март, захвърлено в дере в региона на жп прелез в местността Келявица в землището на село Руйно, оповестиха от пресцентъра на Апелативния съд във Варна. При първичния оглед на мястото, където е било открито тялото, е открито, че по него има следи от насилствена гибел. Няколко дни по-късно, на 16 март 2017 година Акиф е бил арестуван под стража с определение на Оценка за съвместимост – Силистра и от този момент е в ареста. Съдебно-медицинска експертиза (СМЕ) е открила по-късно, че причина за гибелта на потърпевшата жена е тежка черепно- мозъчна контузия.

Днес Варненският апелативен съд показа всички учредения на първата правосъдна инстанция, с които е било отказано изменение на мярката за процесуална насила. И този съд намира, че гласните доказателства (показанията на брата на обвиняемия), както и другите свидетелства, събрани от проверяващите водят до извода, че Акиф е съпричастен към гибелта на младата жена. Братът на Мюрсел е бил очевидец на началото на насилствените дейности по отношение на младата жена, които почнали в автомобила на Акиф и траяли отвън него. Извършени били няколко експертизи – химическа, 3-на съдебномедицинска експертиза, биологична и ДНК експертизи.

Въззивният съд намира, че съдебномедицинска експертиза не опровергава свидетелските показания. Вещите лица стигат до заключението, че тялото на жертвата е било местено и върху него били открити голям брой пострадвания.

Този съд регистрира като неприятни характеристични данни богатото правосъдно минало на обвинения, без значение от настъпилата реабилитация. По делото били събрани и голям брой доказателства, че Акиф, който живее в Германия се занимава със сводничество. В показанията, които обвиненият е дал пред проверяващите той не отхвърля, че е използвал принуждение по отношение на някогашната си другарка. Има данни обаче, че е правил опит да стимулира очевидци на следствието да трансформират показанията си. Всички тези обстоятелства водят Варненския апелативен съд до извода, че е действителна заплахата Акиф да извърши друго закононарушение или да се укрие от закона. Съдът откри, че задържането под стража на Мюрсел Акив, притеглен като обвинен за убийството на А.З., е законосъобразно и основанията на продължаването на тази най-тежка мярка за процесуална насила не са отпаднали.

Определението на Варненския апелативен съд не предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР