Варненският адвокат Йордан Роев, който в петък беше задържан с

...
Варненският адвокат Йордан Роев, който в петък беше задържан с
Коментари Харесай

Ето какво се случи с адвоката, който беше хванат да внася дрога в затвора във Варна

Варненският юрист Йордан Роев, който в петък беше арестуван с близо 10 грама опиати, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Варненският областен съд, който наложи на Роев най-тежката мярка за неотклонение, заяви Дарик.

Роев, който е действаш юрист и член на Адвокатска гилдия Варна, бе хванат с 4,37 грама хероин и 5,03 грама амфетамини. Дрогата бе открита у юриста при влизането му в затворническото общежитие в белославското село Разделна. Наркотиците били увити в черна скоч лента и поставени в джоб на якето му. Адвокатът непринудено ги предал на затворническата защита, без да е бил претърсван, стана ясно на днешното правосъдно съвещание.

Пред съда отбраната на Йордан Роев показа здравно удостоверение, че той страда от епилепсия и от време на време получава епилептични припадъци. Освен това се грижи за болната си майка, с която живее.„ Аз съм и мъжът, и дамата вкъщи”, съобщи Роев пред съда. Като съображение да бъде на независимост той посочи и това, че би трябвало да върви на работа. Адвокатът съобщи още, че не е знаел какво има в пакетчето, увито в черен скоч.



Йордан Роев преди време е имал политически упоритости, като е бил измежду претендентите на ПД „ Социалдемократи “ за кмет на село Тополи на локалните избори през 2007 година Работил е като треньор по футбол на деца. Ако бъде приет за отговорен, може да лежи в пандиза от 2 до 8 години.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР