Варненските общински съветници приеха предложение, с което три атракции на

...
Варненските общински съветници приеха предложение, с което три атракции на
Коментари Харесай

Oще три забележителности във Варна ще попаднат в 100-те национални туристически обекта

Варненските общински съветници одобриха предложение, с което три атракции на Варна - Аладжа манастир, Римски терми и парк-музеят " Владислав Варненчик ", ще станат част от листата на 100-те национални туристически обекта.
Досега региона беше показана единствено от Регионалния исторически музей и Музея на мозайките в Девня.

Според съветниците, новите три забележителности ще привлекат още повече туристи през 2019 година. Община Варна има концепция да направи и къси филми с виртуална действителност за Аладжа манастир и Римските терми, какъвто беше изработен за Археологическия музей.
Аладжа манастир, който е ситуиран на 17 км от Варна, по пътя за к.к. Златни пясъци, е най-известният феодален скален манастир по Българското Черноморие, населяван от монаси-отшелници през XIII – XIV век. Тази забележителност се посещава от хиляди туристи от страна и чужбина всяка година. Освен индивидиални визити, тук се предлага и аудиовизуален театър " Легенди от Аладжа манастир ".
Варненските Римските терми са археологически остатъци на тогавашните публични бани на античния град Одесос. Те са ситуирани наоколо до Морска гара. Това място е доста скъпо за Варна, защото тук се откриват едни от най-добре непокътнатите архитектурни остатъци от античността и в това време са най-големите бани на Балканския полуостров.
Още една горделивост за морската ни столица е и парк-музей „ Владислав Варненчик “. Мавзолеят е отдаден на борбата край Варна на 10.ХI.1444 година, построен в центъра на тогавашното полесражение. През 1924 година е основан паркът като лобно място. През 1935 година е открит пантеон на Владислав ІІІ Ягело, под ведомството на Министерство на войната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР