Варненски ученици получиха специално отличие в конкурс за проектиране на

...
Варненски ученици получиха специално отличие в конкурс за проектиране на
Коментари Харесай

Деца от Варна по стъпките на Мъск, създадоха космическо летище

Варненски възпитаници получиха особено отличие в конкурс за планиране на галактически градове , проведен от National Space Society на Съединени американски щати и НАСА. Те са били в конкуренция с над 4500 плана на 27 хиляди възпитаници от 19 страни

Проектът бе показан от ученика Мартин Алатов от Гимназия „ Йоан Екзарх “ във Варна по време на съвещание на Младежката академия „ Космос и право “, проведена от Варненския апелативен съд и Планетариума на Висшето военноморско учебно заведение. По него са работили общо седем младежи , като останалите са от Математическата гимназия във Варна и един възпитаник, който живее в Калифорния, посочи пред Българска телеграфна агенция Алатов. 

Той счита, че концепцията им е революционна, тъй като поставя основите на галактическото летище. Това не е обвързвано единствено с колонизирането на Космоса, а и с развиването на туризма и на цели нови сектори, сподели ученикът. То дава сигурност, че няма да изчезнем като тип, а ще можем да отидем някъде, каквото и да се случи тук, добави той.

Проектът обаче ще бъде вероятен за реализация чак след стотина години , призна младежът и означи, че към този момент може да се доверим на Илон Мъск и другите частници, които хвърлят огромни старания към планетата Марс, надявайки се, че това е верният избор за заселване на хората от Земята. Има обаче и забавни аспекти за колонизирането на Венера , показа ученикът. Той счита, че до хиляда години човечеството би могло да усвои тамошните условия, само че след подготовка и решение на проблемите с отклоняването на слънчевите лъчи и отровните газове. 

Причината планът им да се хареса, Алатов изяснява с намесването на галактическото право и схващането, че Космосът е на всички, а не на обособени страни или корпорации . Според него комисиите, оценявали предложенията, формирани от експерти с огромен опит, са оценили високо тяхното обръщение, че в Космоса всички сме единни и равни и би трябвало да поставим основата на допустимо колонизиране на планети, които са благосъстоятелност на цялото човечество

Учениците са измислили и валута – „ спейс коин “ , която е изцяло цифрова и е отвън бордовете на национални валути, подвластна от ресурсите на Космоса, само че самостоятелна от инфлациите, акцентира Алатов. Върху нея мъчно ще могат да бъдат наложени наказания и ембарго, тъй като ще бъде обезпечена с запаси като платина, злато, никел, мед. Космическото летище „ Space port 1 ”, което те са създали, ще бъде благонадежден сътрудник на Земята и ще може върти капитали с целия свят, добави той. 

В момента се създават и доста планове за галактически хотели , заяви Алатов. В тяхната концепция също е показан подобен и в него се оферират и холограми, които да предразположат хората да се усещат вкъщи си. По думите му тази идея не е обсъждана до момента от други участници в състезанието. Пътят до галактическия хотел дава опция на туристите да видят неповторими неща , а престоят предлага изпитване на безтегловност и дегустация на галактическа храна. За две седмици там човек може да има чудесни прекарвания, а за пътешестване до Марс да вземем за пример ще са нужни години, а и няма гаранции ще се върне ли жив, добави Алатов. 

Запитан дали младежите имат вяра в извънземните, той отговори, че са сигурни, че ги има. Наивно е да считаме, че сме единствени и няма по-развит разсъдък от нашия, само че не и в нашата Слънчева система, сподели той. Младежите считат още, че би трябвало да бъдат положени много старания за почистването на галактическия отпадък, който е спънка за развиването на всички бъдещи планове отвън Земята. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР