Варненската школа на Централен полицейски карате джу-джицу клуб зае отново

...
Варненската школа на Централен полицейски карате джу-джицу клуб зае отново
Коментари Харесай

Поредни успехи за варненското джу-джицу

Варненската школа на Централен полицейски карате джу-джицу клуб зае още веднъж своето уместно място във всички аспекти на държавното състезание по джу-джицу в Ловеч.

Надпреварата беше извършена в границите на два дни, като първия беше предназначен напълно за дисциплината НЕ ВАЗА, по-позната като бразилско джу-джицу.

В Българска федерация по джу-джицу (БДДФ) това се случва за първи път, като повода е огромния брой участници в тази дициплина.

Припомняме, че бразилско джу-джицу е относително нова спортна дисциплинираност в международен мащаб, а за България се води че към момента прохожда.

Главен арбитър и уредник на тази дисциплинираност е сенсей Станислав Карастоянов – основния инструктор на ЦПКДК – Варна. Освен 14–те състезатели клубът беше показан и от още един арбитър – сенпай Васил Евгениев.

Традиционните и добре познати имена в бразилското джу-джицу от Варна още веднъж застанаха на познатите им първи места.



Най-титулованият играч – Александър Александров, завоюва безапелационно купата в тежката категория +94  кг., след което стана първи и в безспорната категория.

При дамите Мила Савова още веднъж стъпи на най високото ходило в кат – 55 кг. Диян Шкодров се състезава в две категории – първо място в - 69 и второ в - 77кг.



Друг напреднал играч от тима Мартин Атанасов, отстъпи на финала пред доста класен и бързо разрастващ се млад играч от Монтана. Марио Братанов също остана втори в категорията си, а избрания за формален лидер на тима за това съревнование -  Радослав Букоров, в действителност сподели за какво му се поверява тази отговорност.

Предварително Радослав не беше селектиран да се състезава след няколко тежки интернационалните надпревари и травми, получени в тях. Буквално предния ден се разбра че различен селектиран играч – Петър Николов, няма да може да се състезава поради травма, получена в последния миг, и Радослав зае неговото място в категория – 94 кг. Товаа са към 10 кг. повече от персоналното тегло  на Букоров, който се състезава нормално в категории от – 76 до - 82 според от съответния шампионат. Като прибавим и неналичието на предсъстезателна подготовка, първото място в категорията е един от сериозните триумфи на Радослав Букоров.



В комплексното класиране ЦПКДК - Варна остана на второ място, отстъпвайки с доста малко точки  на домакините от Ловеч.

„ Отбора при самостоятелните спортове се разграничава значително от тима при груповите. В самостоятелните спортове няма ограничаване на броя състезатели (поне що се отнася за шампионатите до равнище държавно или отворените) и всеки войник е спомагателна мощ в тима! Никой не може да замести никого! Всеки е значим по своему! Доволен съм най към този момент от това, че обратно в годините и досега имам тим! Всеки работи за личния си триумф, само че и за този на съотборниците си и като цяло за тима! Това съм си представял преди доста години, когато се заех с тази активност!

Тази година за пръв път отстъпваме първото място отборно за последните четири години в дисциплината. Естествено, има справедливи аргументи за това. Последната година по ред аргументи  работим с по-малко състезатели, а някои селектирани и минали предсъстезателна подготовка не съумяха да дойдат. В същото време датите на шампионата съответстваха с датите за матурите при учениците и баловете за довеждане докрай на приблизително обучение, и доста от състезателите в тази възраст пропуснаха шампионата, само че тези проблеми стоят пред всички тимове.  Ловеч в действителност си заслужи първото отборно място в дисциплината. Наистина направиха възторг с представянето си на собствен терен, излъчиха доста състезатели във  всички възрасти и дивизии и по този начин се утвърждават като един млад за тази дисциплинираност клуб, който ще продължава да бъде все по –конкурентен ”, съобщи основния инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна и представител на асоциацията на Бруно Бастос в България сенсей Станислав Карастоянов.

--

На фотосите:

Първата: Сенсей Станислав Карастоянов на стълбицата с купата за второ място – отборно.

Втората: Александър Александров с обичайно две първи места + 94 кг. и безспорна категория.

Третата: Мила Савова – първо място – 55 кг. дами.

Четвъртата: Радослав Букоров – първо място в кат – 94.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР