Варненската окръжна прокуратура внесе в Апелативния съд протест срещу оправдателната

...
Варненската окръжна прокуратура внесе в Апелативния съд протест срещу оправдателната
Коментари Харесай

Прокуратурата обжалва оправдателната присъда на Веселин Марешки

Варненската окръжна прокуратура внесе в Апелативния съд митинг против оправдателната присъда на Веселин Марешки и Красимира Колева, оповестява в. Труд.
В петък (18 октомври) окръжните магистрати признаха за почтени зам.-председателя на Народното събрание и бизнесдамата по обвиняването в изнудване с породени обилни имуществени вреди на наемателя на пицария „ Red Hot “ Асен Миланов. Отхвърлени бяха двата му желае в размер на 14 838 лева за съборена пристройка и 40 000 лева за претърпения тормоз.
Миланов разгласи, че ще апелира присъдата, а след запознаване с претекстовете това стори и прокуратурата. Според нея, съдът погрешно е оценил събраните доказателства, като на втора инстанция ще бъдат изложени и спомагателни съображения.
Actualno.com напомня, че процесът продължава към този момент над 4 години - тогава Веселин Марешки към момента не беше народен представител. В него с изключение на всичко друго се спори и за това имало ли е или е нямало удар нанесен от Веселин Марешки на общинския консултант тогава Костадин Костадинов. Костадинов се опитал да отбрани изнудвания, само че получил пестник. За него несъмнено Веселин Марешки отхвърля: " от един пестник стана пестник, стигна се до комоцио, здравно... ", твръди той.
Историята на изнудването
Според обвиняването, в интервала 9.10 - 16.11. 2014 година наемателят на заведението Red Hot Pizzа Асен Миланов бил принуждаван да заплаща на Марешки и Колева наем от 10 000 лв., вместо на наемодателя Тони Димитров, с който имал договорни връзки. Димитров, като някогашен брачен партньор на Колева, е получавал наем за общо две заведения в кооперация, строена от Марешки. Колева от своя страна се опитвала да върне собствеността си върху двете заведения. След като не съумяла по правосъден път, тя потърсила подпомагане на Марешки, твърди обвиняването. След като Миланов не почнал да заплаща наем на Марешки и Колева, двамата подхванали ответни дейности. Подавали тъжби за инспекция на законността на построена външна структура, с която била увеличена площта на заведението, които довели до събарянето ѝ. Впоследствие, след искане на Колева, електрозахранването в обекта било спряно. Тогава Миланов се обърнал за помощ към общинския консултант Костадин Костадинов. Наемателят на пицарията се надявал, че в качеството си на длъжностно лице Костадинов ще помогне за разрешаване на спора сред него и Веселин Марешки. Костадинов се появил на място, а там, съгласно неговата версия, се стигнало до спора.
През цялото време Веселин Марешки твръди, че той в никакъв случай пре живота си не е удрял никого, само че признава, че е имало имотна препирня. Той бил продал пицарията, поради която се стигна до абсурда, на „ една жена ”. Тя дала половината на брачна половинка си, след това те се разделят и в този момент се съдят поради парцела. Обаче тези хора влезнали и в неговия парцел – а това е земята пред пицарията. Продадох помещението с право на градеж, само че не и целият имот, е тезата на Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР