Варненската окръжна прокуратура ръководи разследване за хакерски атаки срещу информационен

...
Варненската окръжна прокуратура ръководи разследване за хакерски атаки срещу информационен
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва хакерски атаки срещу сайта Афера

Варненската окръжна прокуратура управлява следствие за хакерски офанзиви против информативен уебсайт. Досъдебното произвеждане е формирано след постъпил на 15 октомври сигнал, а работата по него е предоставена на териториалната конструкция на ГДБОП, оповестиха от прокуратурата.

Потърпевш от офанзивите е уеб сайтът за проверяваща публицистика " Афера ", удостовери пред " Труд " неговият притежател и основен редактор Веселина Томова. Според нея казусът е почнал на 7 октомври след остри изявления и разкрития за ръководещите в навечерието на предизборната акция. " Атаките не престават всекидневно от разнообразни страни - Китай, Украйна, Финландия и даже от България. Целта е " Афера " да бъде свален и да не може да се чете от многочислените си читатели, като по този начин се нанасят и вреди, свързани с рекламодателите ", написа в жалбата си Веселина Томова.

Тя показва, че след първия удар на пощата на уеб страницата се получили няколко писма. В първото от тях пишело: " Много поздрави от Бойко Рашков ", а в идващите се отбелязвало, че " Афера " написа неистини за Румен Радев, Бойко Рашков и Борисов и по тази причина би трябвало да бъде свален.

Томова заявява, че е подготвена да даде на проверяващите писмата и техническите данни на офанзивите. " Плащат се купища пари на хакери да извършват поръчката, дадена от провластови кръгове, които ръководят страната ", написа преди часове тя.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР