Варненска община ще намалява енергийната консумация с 40 %. Това

...
Варненска община ще намалява енергийната консумация с 40 %. Това
Коментари Харесай

Еко! Варненска община ще намалява енергийната консумация с 40 на сто

Варненска община ще понижава енергийната консумация с 40 %. Това ще бъде осъществено по проект  " Рехабилитация и рационализация на системa за външно изкуствено осветяване в гр. Белослав, община Белослав ", по процедура № BG-RRP-4.025 за непосредствено даване на средства " Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване ", с финансиране по линия на Механизма за възобновяване и резистентност, Компонент 4 " Нисковъглеродна стопанска система ", инвестиция C4.I3 " Подкрепа за енергийно ефикасни системи за улично осветяване “. Той ще бъде показан на встъпителна конференция, която ще се организира на 28 ноември 2023 година от 11:00 ч. в Конферентната зала на общината, на ул. " Цар Симеон Велики " № 23, научи Varna24.bg.

Проектът е ориентиран към повишение на енергийната успеваемост посредством софтуерно обновяване и рационализация на системата за външно изкуствено осветяване, благосъстоятелност на община Белослав - уличните осветителни тела (УОТ) ще бъдат сменени с нови LED УОТ, които имат доста по добри  индикатори от актуалните.

По този метод ще бъде понижена енергийната консумация с 40%, ще се подобрят изискванията на живот на популацията в Белослав. Чрез модернизирането на Управляващ орган ще се реализиран актуалните стандарти на осветеност на улиците в Белослав.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР