Варненска компания е избрана да осигури пътнически кораб, който да

...
Варненска компания е избрана да осигури пътнически кораб, който да
Коментари Харесай

Варненска фирма ще строи пътнически кораб за дунавска община

Варненска компания е определена да обезпечи пътнически транспортен съд, който да обслужва туристически направления сред Силистра и Кълъраш. Предвидената по плана доставка на транспортен съд е обвързвана с обезпечаване на транспортно-комуникационна връзка по р. Дунав сред двата града, оповестиха от Община Силистра.

Дунавската общинаподписа два контракта с компании реализатори по план за възстановяване сигурността на плавателността по реката в трансграничния район Силистра - Кълъраш по Програма Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 година Първият контракт е с варненската компания „ Солей 06 “ за осъществяване на строително-монтажни работи и е на стойност близо 1,5 млн. лева Предвижда се възстановяване на инфраструктурата от двете страни на Дунав и основаване на две речни станции, по една за всяка страна.

Другият контракт е на почти същата стойност и е за доставка на пътнически транспортен съд от друга варненска компания - „ Галера 07 “. Плавателният съд ще е с дължина до 14 метра. Той ще бъде оборудван с два електрически мотора. Предвиденият потенциал на кораба е 28 пасажери и екипаж от двама души.

Неотдавна компания " Галера 07 " построи 20-метров туристически катамаран за Община Бургас, който обслужва туристическите направления в Бургаския залив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР