Варненска фирма стопанисва павилиона, захранен с ток от шахтата-убиец. Това

...
Варненска фирма стопанисва павилиона, захранен с ток от шахтата-убиец. Това
Коментари Харесай

Варненска фирма стопанисва павилиона, захранен с ток от шахтата-убиец

Варненска компания стопанисва павилиона, захранен с ток от шахтата-убиец. Това демонстрира информация в Търговския указател. Става въпрос за комерсиално сдружение " Дениа 2016 ", благосъстоятелност на Иван Марков Иванов.

Седалището на компанията е във Варна, а мъжът е съучастник и в друга компания друга компания - АБТех Им ООД. Тя е с предмет на активност " механически съвещания и съвещания по сигурност на труда ".
Още по тематиката
Според Търговския указател компания " Дениа 2016 " е уставен капитал от 2 лв., като в началото съдружници във компанията са били двама души, а след това остава единствено Иван Иванов.

Районният кмет на община " Триадица " Димитър Божилов образува работна група от специалисти, която извърши оглед на мястото на случая, където през вчерашния ден след токов удар почина 16-годишно момче. Снет е и снимков материал, като данните от тази инспекция ще бъдат предоставени на проверяващите органи, оповестиха от община " Триадица ".

Най-важните констатации от инспекцията са следните:

В шахта, ситуирана наоколо до светофарната уредба на мястото на случая, са изведени подземно два електропреносни кабела. Тези кабели са сложени надземно наоколо до шахтата и прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и махленски дирек до два частни търговски обекта:

- Първият търговски обект , ситуиран на общинска територия и обвързван с единия от двата кабела, не действа и няма скица за слагане.

- Вторият търговски обект , обвързван с оголения кабел, който най-вероятно е предизвикал токовия удар, е ситуиран на територията на двора на МБАЛ " Св. Иван Рилски " ЕАД. Този обект не е функционирал все още на инспекцията, осъществена през днешния ден, 15.02.2021 година Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от комерсиално сдружение " Дениа 2016 " ЕООД, записано в комерсиалните регистри на общината като работещ обект от 2016 година Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правни отношения, подписани сред сдружението и болничното заведение през 2016 година По отношение на този обект е водена кореспонденция за легализиране, само че и за унищожаване. И двете са завършили с условие за информация от регионална администрация и болничното заведение, декларирано от районната администрация през месец май, 2019 година, по което до днешна дата няма отговор.

- По първични данни , четири от петте търговски обекта в района на случая са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. " Акад. Иван Гешов " и след булеварда - посредством въздушно пробутване, съобразено с предписанията на електроразпределителното сдружение, по светофарен дирек, който през днешния ден не е разполагаем. Проверката демонстрира, че при премахването на този дирек през 2018 година е била осъществена и операция на кабелите към комерсиалните обекти, прокарани по актуалното трасе.

Във връзка с горното, районната администрация адресира писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното сдружение, МБАЛ " Св. Иван Рилски " ЕАД, министъра на опазването на здравето, регионалната администрация на София, Столична дирекция на вътрешните работи, " Улично осветяване " ЕАД и дирекция " Управление и разбор на трафика " към Столична община с молба за съдействие и даване на информация, която да послужи на проверяващите органи за изясняване на обстоятелствата и събитията, довели до съдбовния случай.

Район " Триадица " ще продължи да съдейства на всички органи, ангажирани с следствието, с цел да бъдат предотвратени сходни случаи в бъдеще, а отговорните лица да понесат своята отговорност.

" Район " Триадица " изрича дълбоките си съболезнования на околните на 16-годишното момче, покосено от токов удар на пешеходна пътека на бул. " Акад. Иван Гешов ". Трагичният случай ни раздруса освен като чиновници, само че и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не трябва да остане неразкрита, нито виновните лица ненаказани ", споделят още от община " Триадица ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР