Варненка се свърза с редакцията на Varna24.bg, за да изрази

...
Варненка се свърза с редакцията на Varna24.bg, за да изрази
Коментари Харесай

Варненка пропищя от ужас: 7,29 лв. за 4 ролки тоалетна хартия! Ходенето по нужда се превръща в някакъв лукс!

Варненка се свърза с редакцията на Varna24.bg , с цел да изрази ужаса си от растящата инфлация. Докато е пазарувала се е натъкнала на тоалетна хартия с рекордна цена. Ето какво написа дамата, публикуваме го без редакторска интервенция:

" Здравейте! Преди няколко дни, до момента в който пазарих в една от огромните хранителни вериги с смут открих, че тоалетната хартия е станала по-скъпа от кренвиршите, макар че и двата продукта са направени от хартия. Разбирам, че инфлацията пораства с такива темпове, че даже Бен Джонсън не може да я догони, само че все пак – 7,29 лева за 4 ролки тоалетна хартия, към този момент в действителност ме шокира.

Получава се по този начин, че ходенето по потребност се трансформира в някакъв разкош. Преживяхме кашкавалът да стане 20-22 лева, месото да удари 15-16 лева, само че да посегнат и на тоалетната хартия, това към този момент е закононарушение. Ще кажете – в огромните хранителни вериги има промоции, възползвай се, е добре де, само че живот ли е това да следим брошурите, с цел да си купим тоалетна хартия на промоция?

До скоро се биехме за олио, на следващия ден ще се бием по магазините за една ролка хартия на промоция. Ако преди можехме да сменяем хартията с вода, през днешния ден и водата стана разкош, с тези 4,50 лева за кубик. Животът не нараства, той става непостижим за преживяване.

Храна, хигиенични материали, облекла се трансформират в някаква влиятелна облага за всяко семейство. И не ми се оправдавайте, че е по този начин в целия свят, тъй като ние не сме Северна Корея, с цел да не знаем, какво се случва по света. А по света, че е скъпо – скъпо е, само че съпоставено с техните заплати си е задоволително. А тук е скъпо, а наред с това получаваме малко.  

Всъщност, казусът не е в това, че хартията стана 7 лева, а е проблем, че заплатите си стоят едни и същи. А какъв брой още ще изтърпим, аз персонално не знам ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР