Варненка създаде настолна игра с български фолклорни мотивиМлада варненка създаде

...
Варненка създаде настолна игра с български фолклорни мотивиМлада варненка създаде
Коментари Харесай

Варненка създаде настолна игра с български фолклорни мотиви

Варненка сътвори настолна игра с български фолклорни претекстове
Млада варненка сътвори настолна игра с български фолклорни претекстове. Освен, че е занимателна, играта има и учебен темперамент, защото  среща играчите с забавни обстоятелства за българския фолклор. 

Идеята за игра с претекстове от родните легенди и фолклорни обичаи хрумва на 26-годишната Неделина Паянева около присъединяване в конкурс за нововъведения. Младата варненка споделя, че е обожател на настолните игри, а неналичието на типично българска забавно-образователна игра я карат да създаде своята концепция.

Различните детайли на играта, създадена от Неделина, включват информация за българските фолклор и легенди, поднесена с развлекателен и интерактивен метод. Ще може да се играе от 4 до 6 индивида, които няма да се състезават поотделно, а в името на обща идея. Змей, кукер, фея или блатник ще са функциите, които играчите ще могат да заемат. 

Неделина счита, че единствено по занимателен и интерес метод може да се възпламени пламъка на любознанието към родните обичаи. Споделя, че основава плана за настолна игра като ново и ексцентрично решение на казуса с отдалечаване на българите от националните обичаи и традиции.

За довеждане докрай на играта и реализирането й на пазара като артикул на Неделина й е нужна най-малко още една година. Играта ще може да се играе и в клубовете за настолни игри. Възможно е след това да се предлага и във виртуална версия. Играта обаче към момента е в работен вид и си няма име…

Още за играта на Неделина Паянева можете да чуете в прикачения звуков файл.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР