Варненка, живееща в чужбина, се свърза с репортер на Varna24.bg,

...
Варненка, живееща в чужбина, се свърза с репортер на Varna24.bg,
Коментари Харесай

Варненци роптаят срещу нахлуване на багер в градинката край блока им, оказа се за добро!

 Варненка, живееща в чужбина, се свърза с кореспондент на Varna24.bg , с цел да изрази възмущението си, че екскаватор е нахлул в градинката край блока им на ул. " Батак " 2 във Варна, където живее нейната майка, и е нанесъл провали по растителността, отглеждана с обич близо 30 години.  

Репортерска инспекция откри, че фактически има прокопано трасе през градинката, където се поставят захранващи кабели към близкия трафопост във връзка с план за монтиране на зарядна станция за електрически автомобили.

Възрастната жена, подала сигнала до своята щерка в чужбина, се оказа на място и показа, че персонално тя е засаждала плодните дърветата край блока преди 30 години и е мощно обезпокоена от това, че те ще бъдат изкоренени. 

От компанията реализатор, наета от Оперативна програма " Паркинги и гаражи " към Община Варна, обясниха, че трасето е заложено по прелиминарен план и няма никаква опция то да бъде променено. 

От там увериха, че към този момент са поели ангажимент да запазят оптимално наличната растителност и най-много дърветата, които няма да бъдат отстранени или развалени, макар изкопните действия. 

Изпълнителите обясниха още, че няма опция планът да бъде изменен, защото прилежащият общински терен в непосредствена непосредственост до блока и градинката може да бъде продаден и в случай че това се случи, връзките ще останат под частна благосъстоятелност, което е неприемливо. 

Припомняме, че при започване на юни стартира монтирането на 31 зарядни станции за електрически автомобили в " синята зона " във Варна.

За обществено прилагане са планувани 22 зарядни станции, от  които 10 ще бъдат в " синя зоня- център ", а 12 - в " синя зона- необятен център ". Девет станции ще бъдат сложени за обслужване на 18-те служебни електрическия автомобил на общинското дружество. Собствениците на електрически автомобили паркират и зареждат гратис в синята зона, посочи преди време за медията ни Младен Иванов, шеф на Оперативна програма " Паркинги и синя зона ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР