Варненецът Едуард Тавитян, който живее в канадския град Халифакс, се

...
Варненецът Едуард Тавитян, който живее в канадския град Халифакс, се
Коментари Харесай

Варненец спаси паднал зад борда

Варненецът Едуард Тавитян, който живее в канадския град Халифакс, се хвърли в ледените води на Атлантическия океан, с цел да избави човек, паднал зад борда на ферибот. Историята се разиграва през октомври предходната година край крайбрежията на Нова Скотия, оповестява " България он Ер ".

Екипът на ферибота е минал през подготвителна стратегия, само че за първи път се случва да употребява знанията си на практика. Капитанът подрежда да бъде осъществена комплицирана маневра, която да приближи голямата машина до индивида, само че без да го нарани. Инженер Едуард Тавитян обаче осъзнава, че са нужни по-спешни ограничения, с цел да бъде избавен мъжът.

" Видях по какъв начин стартира да потъва. Нямахме време и скочих. Скочих, с цел да оказа помощ ", споделя българинът.

Усилията на екипажа се увенчават с триумф и 30-годишният мъж е изваден от ледените води на океана.

" Има адреналин, който се повишава в подобен миг. Всичко, за което мислим, е да извадим този човек от водата допустимо най-скоро, тъй като хипотермията може доста бързо да го застигне ", споделя капитанът на кораба.

Този ден остава незабравим и за Джени Роландс, която към момента се образова и това е първият ѝ курс с ферибота. Вместо да я изплаши - напрегната обстановка я стимулира да работи още по-усилено.

" Никога не знаеш по кое време ще се случи нещо сходно и аз желая да бъда готова и да оказа помощ на екипа ", безапелационна е тя.

За своето дело екипажът е получил благодарствени писма и документ от канадската провинция Нова Скотия. А шефът на пристанището е безапелационен - не би могъл да бъде по-горд от метода, по който са работили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР