Варненец се жалва в Централната избирателна комисия (ЦИК) от силна

...
Варненец се жалва в Централната избирателна комисия (ЦИК) от силна
Коментари Харесай

Варненец се жалва от силна музика, пречела му да следи предизборните дебати

Варненец се жалва в Централната изборна комисия (ЦИК) от мощна музика от зала за аеробика, която му пречела да следи дебатите за евроизборите. Това излиза наяве от жалбата, качена в уеб страницата на ЦИК.

В жалбата си Николай Цветков, почетен член на Дружеството на инвалидите, упорства да бъде осъществена инспекция и да се прекратят шумните занимания в залата по аеробика, с цел да му се обезпечи опция в спокойна конюнктура да наблюдава дебатите за евроизборите и да направи осведомен избор.

Въпросната зала за аеробика се намира в постройката на адрес бул. ”Приморски ” 115 и е била открита през март. „ Всеки ден по няколко часа аз и моите съседи сме подложени на шумов гнет и душевен тормоз. Обикновено в понеделник, сряда и петък от 18.30 до 22.00 часа и събота и неделя от 11.00 до 12.00 часа от залата пускат мощна музика с увеличени ниски честоти ”, се показва в жалбата на Цветков.

Залата се намира на едвам 12 метра от блок 5 на ул. ”Войнишка ” и няма никаква звукоизолация. Въпреки многото тъжби и сигнали по телефона от живущите там, не са подхванати никакви дейности за решение на казуса. През май след сигнал до РЗИ-Варна е била осъществена инспекция на залата, само че в този ден нямало музика, написа той.

„ Този душевен тормоз продължава и до през днешния ден, макар че тече предизборна акция. Този шумов гнет от залата по аеробика ми пречи да се съсредоточвам, да проследя дебатите за евроизборите. Считам, че е нарушено конституционното ми право да направя осведомен избор и да гласоподавам ”, недоволства варненецът.
Жалбата му е докладвана на съвещание на ЦИК на 17 май, като е оставена без разглеждане. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР