Върнахме се в 2019, разпиляхме две години от собствената си

...
Върнахме се в 2019, разпиляхме две години от собствената си
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Войната може да даде политическа енергия за сътавяне на кабинет

Върнахме се в 2019, разпиляхме две години от личната си история. Имаше една поръчка за смяна на политическия модел, да се поправят дефектите в него, които ни оставиха на дъното на Европейски Съюз. На два пъти се пробваха да изпълнят тази поръчка, само че не успа. Но разликата в този момент е – че ние имаме една към този момент провалена поръчка.

Това разяснява в студиото на Нова ТВ Георги Лозанов, академични преподават и анализатор. 

Войната в Украйна ще даде някаква политическа сила, тъй като в България се видя какви големи вреди ни е нанесла хибридната война на Русия. Може да се окаже лепило за сформиране на кабинет, поставяйки войната като нов приоритет, запазването на проевропейската и пронатовската ориентировка на страната ни, уточни Лозанов. 
По тематиката дали е допустимо с отдръпването на водачите да се търсят опциите за сътавяне на кабинет, Лозанов попита: Къде да се отдръпват водачите?
Нищо не става по обвързване. Самото общество няма сензитивност да глоби водачите, които не отговорят непосредствено с хората, а посредством обществените мрежи. Не виждам опция за отдръпването на водачите, уточни специалистът. 

Освен това ние гласуваме – за ценностна ориентариция и за властта като услуга. Но общество, в което няма ценностен консенсус – прозападна или пропутинска ориентаци, както и във връзка с корупцията, където също няма публичен консенсус, гласуваме за властта като услуга, аргументира се Георги Лозанов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР