Varna24.bg Зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ

...
Varna24.bg
Зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР и действащ
Коментари Харесай

Пожарникарите търсят виновника за смъртта на колегата си! Кой одобри тези пожарни?

Varna24.bg Зам.-председателят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и настоящ пожарникар от Варна Красимир Костов изпрати до Varna24.bg публично мнение на синдикатът във връзка трагичния случай със умрял пожарникар в Пловдив. Ето какво написа в него:

СФСМВР изрично не приема добилите гласност версии за аргументите довели до ПТП с пожарен автомобил Магирус TLF3000/300 на шаси Ивеко ФФ150ЕВ на 17.08.18г., свеждащи обстановката до неприятни пътни условия и/или неточност на лидера.

Вследствие на произшествието умира мл. специалист Илиян Попов на 48 години. Другите двама пожарникари от екипа са с разнообразни контузии и са приети в болница в болнично заведение.

В СФСМВР сме загрижени за живота и здравето на българските пожарникари и молим да се подхващат незабавни ограничения от способените органи за осъществяване на обстойна инспекция кой и при какви условия е одобрил доставката на тези пожарни коли по оперативна стратегия " Околна среда 2007-2013 “.

Само в границите на последните 18 месеца това е четвъртия случай с подобен модел. Дори това е задоволителен мотив да се запитаме трябваше ли да има четвърти, с цел да стартират способените служби в Министерство на вътрешните работи и ГДПБЗН инспекция, разбор на аргументите, с оглед запазването на човешки животи. Смъртта на сътрудника ни задължава да настояваме за цялостно изясняване до каква степен тези машини са пригодни за всевъзможни условия. Въпросите, на които желаеме отговор, и ще настояваме с всички законни средства да го получим са:

- Отговарят ли тези пожарни коли на заложените от възложителя спецификации?

- Какво е качеството на направата на надстройката и другите елементи и възли от нея?

- Съществува ли рисково изместване на центъра на тежестта настрана и нагоре по време на придвижване и влизане в завои, при отчитане инерционността на водата в цистерната?

С оглед създалата се обстановка и повтаряемост на ПТП да се извършат необходимите експертизи и инспекции на държанието на колите в действителни пътни условия и статистическа обработка на данните за потребление на този вид коли при горски пожари.

Силно се надяваме, че в Министерство на вътрешните работи към момента има почтени, способени и познаващи морала ръководители, които да подхващат нужното, с цел да не губим човешки животи в резултат на незаконна немарливост или небрежност. В случай, че поставените въпроси бъдат отминати с безмълвие, както постоянно се получава във връзка с ГДПБЗН на Министерство на вътрешните работи, СФСМВР си резервира правото да предприеме нужните дейности, в границите на законите на Р България. СФСМВР
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР