Varna24.bg За тотален локдаун в цялата страна се обяви днес председателят

...
Varna24.bg
За тотален локдаун в цялата страна се обяви днес председателят
Коментари Харесай

Шеф на ресторантьори шокира: Тотален локдаун в цялата страна поне за 14 дни!

 Varna24.bg За цялостен локдаун в цялата страна се разгласи през днешния ден ръководителят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи Златко Златанов. В следобедното предаване на " Радио Пловдив " " Ден след ден “ той стимулира предлагането си с големите разноски, които браншът сега заплаща за ток и топла вода и с високата заболеваемост от ковид.

" Не е допустимо да работим. Ако мислят трезво и действително по какъв начин да оказват помощ на хората и по какъв начин да оказват помощ на бизнеса, би трябвало да затворят. Трябва да затворят тотално освен нашия бизнес, а цялата страна. Поне за 14 дни. Затварят. Следят какви са показанията на вируса  и вземат решение дали ще пуснат още 10 дни да бъде затворено “.

По думите на Златанов, в този момент и " да работят, и да не работят, е все едно и също “. Оттам и заключението му: " По-добре да не работим “. Само аптеките и магазините за храна би трябвало да останат отворени, е мнението на хотелиера.

В понеделник представители на сектора се събират в Сандански да вземат решение по какъв начин ще посрещнат зимния сезон в изискванията на противоепидемичните ограничения. За своя хотел Златанов е безапелационен, че ще се тестват всички посетители още на входа му. Според него, обаче, с цел да има въобще зимен сезон, ограничения би трябвало да се одобряват тъкмо в този момент, защото към момента сме в " промеждутъчен " туристически сезон.

" 14 дни ще издържим " - уточни Златанов и предвижда, че в случай че до 14-15 дни не се реши нещо, тъй че страната да излезе от тъмночервената зона, и задграничните туристи няма да спасят зимния ни сезон и някои дестинации може да " загинат “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР