Varna24.bgЗа първи път от началото на пандемията белгийските власти задължиха

...
Varna24.bgЗа първи път от началото на пандемията белгийските власти задължиха
Коментари Харесай

В Белгия задължиха децата над 10 години да носят маски

Varna24.bgЗа първи път от началото на пандемията белгийските управляващи задължиха децата над 10 години да носят защитни маски на закрито, с цел да предотвратят разпространяването на ковид. Съответното решение беше взето в сряда на съвещание на държавния координационен комитет за битка с пандемията, предава белгийската телевизия RTL.

" Координационният комитет вкара условие децата над 10 години да носят маски. Ваксинираните белгийци също се предлагат да бъдат третирани с трета доза ваксина до края на април, с цел да се ускори имунитета им “, се споделя известие на комисията. В текста се предлага на работодателите да пускат своите чиновници " най-малко четири дни “ седмично да работят от у дома.

Освен това страната може да разшири условието за носене на маски на закрито даже и за имунизираните хора.

В Белгия сега 87% от хората над 18 години са изцяло имунизирани. В същото време броят на инфектираните с ковид в страната продължава да пораства. От началото на ноември растежът възлиза на съвсем 40%, в този момент в страната се откриват приблизително 10,2 хиляди нови случая дневно. В същото време лекарите акцентират, че броят на хоспитализациите и смъртните случаи също пораства, само че остава няколко пъти по-нисък от записания напролет. През миналата седмица в Белгия са регистрирани приблизително 26 смъртни случая и 238 хоспитализации дневно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР