Varna24.bg Трите баржи за спасителната операция на кораба Вера Су пристигнаха

...
Varna24.bg
Трите баржи за спасителната операция на кораба Вера Су пристигнаха
Коментари Харесай

Във Варна пристигнаха трите баржи за спасителната операция на кораба Вера Су

 Varna24.bg Трите баржи за избавителната интервенция на кораба Вера Су дойдоха на пристанище Варна, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Баржите са предопределени за намокрената примес от кораба, а преди този момент ще се трансферира сухият товар от горната страна, съобщи през днешния ден вицеадмирал о.р. Румен Николов, основен шеф на Групово дело " Аварийна сигурност " в Морска администрация.

Засега баржите ще останат под защита на Морска гара до понеделник, когато се чака при по-добро време да започва и самата избавителна интервенция, като баржите бъдат готови. Всяка една от тях ще бъде готова за екдплоатация, те са оборудвани с инсталация и компресор. Ще бъдат издигнати и спуснати във вода и с помоща на боксири и по този начин ще стигнат до кораба. Около 6 часа е прехода. 

Румен Николов добави, че през вчерашния ден българската страна е отправила искане към турската страна да обезпечи екипаж, който да обезпечи претоварването и изваждането му от плитчините. 

 

Ако не бъде получен навременен и съответен отговор на това искане, тогава ще се пристъпи към образуване на български екипаж. 

 

" Не е допустимо в положението, в което се намира кораба сега да се правят, каквито и да било действия, защото елементите са спрени, токът също е спрян, което значи, че не могат да бъдат отворени капаците, не може да се предприеме, каквото и да било. Всичко това може да се извърши, когато е безвредно качването на хора на кораба. Това, което видях сутринта е, че корабът към този момент е постоянен - четирите въжета към поставените спомагателни котви са обикновено опънати “, разяснява вицеадмирал Николов.

 

Цялото количество азотен тор евентуално ще бъде превозено до Балчик, който е по-близо от Варна. Конкретният проект на дейностите ще бъде явен, откакто бъде подписан контракт с нидерландската компания, наета за избавителната интервенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР