Varna24.bg Столична община налага глоба от 200 хил. лв. на собственика

...
Varna24.bg
Столична община налага глоба от 200 хил. лв. на собственика
Коментари Харесай

Глобяват собственика на бившия театър Ренесанс, който горя в София

 Varna24.bg Столична община постанова санкция от 200 хиляди лева на притежателя на някогашния спектакъл " Ренесанс “ поради безучастие, довело до увреждане на постройка монумент на културата. Сградата пламтя тази заран.

Експерти от дирекции " Контрол по строителството “ на Столична община и регион " Възраждане “ ще извършат оглед на нанесените вреди от пожара в постройката на някогашния спектакъл " Ренесанс “ на бул. " Христо Ботев “ №61 по предписание на кмета на София Йорданка Фандъкова, оповестяват от Столична община.

В началото на тази година на притежателя на постройката, " К.Г. – Красимир Георгиев “ ЕООД, е връчен протокол с наставления от Министерство на културата и направление " Архитектура и градоустройство “ на Столична община за обезопасяване на фасадите, спешен ремонт на покрива, с който да предотврати нахлуване на вода, както и затваряне на прозорци и отвори за попречване на безконтролен достъп на хора в постройката. След безучастие от страна на притежателя по дадените наставления е формиран констативен протокол от регион " Възраждане “.

На база установеното несъблюдение на предписанията за запазване на постройка, което е довело до увреждане на архитектурно-строителния монумент на културата,  Столична община сформира акт. На притежателя на постройката ще бъде натрапен оптималният размер на глоба, планувана в Закона за София (ЗУЗСО)за увреждане на монументи на културата, от 200 хиляди лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР