Varna24.bg Служебното правителство загуби безценно време за овладяване на кризата с

...
Varna24.bg
Служебното правителство загуби безценно време за овладяване на кризата с
Коментари Харесай

Бранимир Георгиев, ГЕРБ/СДС – Варна: Правителството на Радев е тотален провал в справяне с кризата около ковид 19

 Varna24.bg Служебното държавно управление загуби скъпо време за преодоляване на рецесията с ковид, съобщи Бранимир Георгиев - претендент за депутат от листата на Коалиция ГЕРБ/СДС в 3-ти МИР – Варна. 

- Г-н Георгиев, намираме се на прага на трети по ред парламентарни избори. Не един път Коалиция ГЕРБ/СДС сигнализира, че голям брой инфраструктурни планове са спрени, като Варненска област не е изключение. Кои планове са сериозно застрашени?

- Без подозрение един от най-важните планове е Автомагистрала " Хемус “ като прекъсването на този план ще се отрази извънредно отрицателно на цяла Варненска област, та даже и Североизточна България. Спирането на дейностите по Автомагистрала " Хемус “ ще се отрази зле на бизнеса, на туризма в района, а най-ощетени ще са хората, които желаят да стигат да се придвижват по-бързо, без да употребяват заобиколни направления.

Друг значим план, за който нищо не се чува, е Автомагистрала " Черно море “. Ако би трябвало пък да повдигнем " обичаната “ тематика на нашите съперници - втори Аспарухов мост, то ние на първо място би трябвало да имаме автомагистрали, а точно " Черно море “ и " Хемус “, с цел да има какво да свързва този предстоящ мост.

Проектите, които остават под въпрос сигурно не са един или два. Освен автомагистралите, няма по какъв начин да пропуснем свлачището на " Трифон Зарезан “, тунела под Шипка и още, и още. Служебното държавно управление просто приключи работата по планове, които хората чакаха с неспокойствие. Това закъснение се отразява освен на развиването на районите, само че се усеща и чисто финансово, тъй като с всеки минал ден строителните материали се оскъпяват и цената на всеки един от тези планове ще се качи двойно, та и тройно. Тук е мястото някой да излезе и да поеме ясна отговорност за всички спрени планове. Защото средствата за тях бяха отклонени с оправданието, че ще отидат за битка с коронавирус рецесията, а паралелно с това служебното държавно управление тегли следващ заем, който набъбна на милиард и половина лв..

И аз като жител желая да знам  къде са всичките тези средства? От една страна имаме теглени заеми, от друга спрени пари от плановете, а всички помним, по какъв начин първото служебно държавно управление се тупаше в гърдите, че ще преизпълни бюджета. Е добре, къде тогава са парите и какво постанова тегленето заеми? Ако някой ми отговори ще съм доста признателен. 

- Споменавайки COVID кризата, кои са грешките, които служебното държавно управление позволи при преодоляването на пандемията?

- Тотален неуспех в тази сфера, но цялостен. Служебното държавно управление и президентът Радев изгубиха скъпо време през лятото, което можеше да се употребява за организирането на мощна имунизационна акция, с цел да не станем очевидци на тази потресаваща статистика, която ни ужасява сега. За тази седмица имаме над 700 умряли от ковид. Ние във военно време не сме губили толкоз доста хора. И тази покруса се случи поради безхаберието  и тоталната неначетеност на служебния кабинет, който е назначен от президента. Това са хора, които по никакъв метод не си направиха труда да подхващат съответни ограничения, с цел да се оправят с тази здравна рецесия. И индивидът, който носи персонална отговорност за всичко това е служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Говорим за един антиваксър, назначен от, който цяло лято беше в отпуска, вместо да работи върху имунизационния проект.

- Имаше доста разнопосочни мнения по отношение на броенето на разписките от машините. Защо съгласно Вас има толкоз сериозна полемика и тормозят ли се от нещо вашите съперници?

- Според мен, а и съгласно хората, с които се срещам през цялата акция, всички считаме, че това в това няма нищо неприятно или порочно, както се пробват да го изкарат нашите съперници. Все отново приказваме за контролна квитанция, нали по този начин. Аз адмирирах решението на ЦИК да се броят разписките във всички секции, а не както беше предния път в избран % от секциите. Аз особено не виждам по какъв начин броенето на контролни разписки може да опорочи изборния развой? Какво по-демократично от това да се направи инспекция на това, което се вади от машината и да се преброи редом? По този метод ще имаме изясненост и успокоение, че всичко в изборния ден е правилно. По този метод хората, които се тревожат за изборния развой, виждайки че всичко е тъкмо, на идващите избори ще бъдат доста по-спокойни.  Какво по-демократично от това да покажем, че изборният развой е честен.

Аз персонално не разбирам примерно какво стресна Демократична България или Мая Манолова и най-много това, че ще бъдат контролно преброени разписките от машините? Явно обаче нещо ги тормози щом наддадоха подобен писък. Но очевидно в действителност нещо ги тревожи щом в страната има единствено четирима индивида, които се занимават с  машините и всички са свързани с Демократична България.  Няма друго разумно пояснение!

- Говорейки за избори, усещате ли вмешателство в предизборната акция?

- О, да. Вмешателство сигурно има и ние ставаме очевидци на това събитие всеки Божи ден, изключително пък в последните дни. Лицето употребява институцията Министерство на вътрешните работи единствено за това. В последните дни станахме очевидци на акции, в които се подмятат някакви изказвания, но ей по този начин, без никакви доказателства, без коментар от съд и прокуратура. Имаме единствено едно празно говорене. Излиза лицето от заран до вечер по медиите, приказва всякакви неща, едвам не заспи и чака хората да му повярват. Дали обаче е истина това, което приказва – никой не знае.

А акциите му са ужасно забавни.Предния път приказва за описи, които са бил сякаш за закупуване на гласове, а в следствие се оказа, че е лист на гостите от сватбата на кмета.

Рашков обаче не се отхвърля елементарно. Отново излязоха описи, този път става известно обаче, че са с имената на хора, които би трябвало да получат дърва за огрев. Аз чакам идната акция на да е против някой домоуправител и да изкара домакинската книга, да размята лист с имена и да каже: Ей тия хора с в лист. Дотам му е потенциалът на, толкоз си може индивида и няма виновност за това. Слуша командата на, тъй като Радев желае да си подсигури втори мандат. За да си реализира задачата е подготвен да мине през всичко, в това число да хвърли страната в рецесия и в безпорядък, та след него потоп, само че единствено и единствено да се добере до втория мандат.

- Г-н Георгиев, не мога да не Ви попитам и какво Ви стимулира да се включите още веднъж в предизборната надпрева? Оптимист ли сте за бъдещето?

- На фона на всичко, което се случва в страната човек мъчно може да бъде оптимист, само че аз имам вяра в бъдещето на България. По отношение на това, какво ме стимулира да се включа в акцията, може би това, че съм младеж с концепция и с визия за развиването на страната. Всички ние в коалиция ГЕРБ/СДС имаме една ясна цел и тя е да изкараме България от рецесията, тъй като в случай че някой може да изкара страната от хаоса, това е политическа партия ГЕРБ.

Могат да се кажат доста неща за миналите 12 години, само че това, което никой не може да отхвърли е, че се свърши ужасно доста работа. Бяха довършени неща, които в годините никой не си мръдна пръста, с цел да ги докара до сполучлив край. В този интервал стопанската система вървеше нагоре, приходите се увеличаваха, изключително в съответни браншове като да вземем за пример: обучение, опазването на здравето, IT сектора и така нататък Нашата цел, несъмнено е да продължим да работим в тази тенденция и да надграждаме. Изключително е значимо да възстановим работата по спрените в този момент планове, които са мотор на стопанската система. Тези инфраструктурни планове, за които говорихме при започване на нашия диалог са значими за хората и за районите, в които живеят. Най-голямата ми мотивация, влизайки в акция е, че желая да се боря за едно по-добро бъдеще за всички нас, които оставаме в България, тъй като тук е нашето място. 

- И за край, какъв е Вашият апел към гласоподавателите идната неделя?

- Обръщам се към хората с молба да преценяват деликатно, на кого да гласоподават доверие, тъй като техният избор е извънредно значим. Силно се надявам да не се подлъгват по обещания на нови месии. Затова приканвам хората да създадат премислен избор на 14-ти ноември. Да преценяват дали ще изберат вдигнатия пестник и безвремието или ще поддържат преодоляването на хаоса и връщането към спокойствието, което Коалиция ГЕРБ/СДС може да реализира.

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР