Varna24.bg Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията

...
Varna24.bg
Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията
Коментари Харесай

Заведенията: Трябва да се признае тестът за антитела

 Varna24.bg Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията упорстват служебното държавно управление да спре геноцида над бранша, да предприеме съответни ограничения за битка с COVID-19 и да обезпечи поддръжка за най-засегнатите от дейностите му бизнеси. Повод им дава и последното национално изследване, извършено от Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

В момента 42,2% от чиновниците на заведенията са със приключена имунизация, това съобщи в “Денят стартира " Павлин Петров - заместник-председател на Асоциацията на заведенията.

По думите му би трябвало да се признае пробата за антитела за издаването на зелен документ, с цел да има облекчение за бранша. Има затворени заведения - спадът е над 80%, нямаше задоволително буфер във въвеждането на зеления документ, разяснява още Петров.

Според него браншът е на ръба и може да издържи още доста малко.

От самото начало имахме доста ясни условия - антигенният тест да стане наличен за всички жители, да бъде безвъзмезден, а не както е в този момент - жителите да заплащат 10 лева за взимането на тестът, добави Петров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР