Varna24.bgОтиде си Венелин Великов, бивш зам.-директор на НСБОП и един

...
Varna24.bgОтиде си Венелин Великов, бивш зам.-директор на НСБОП и един
Коментари Харесай

Почина един от първите, успял да вербува кръстника на българската мафия

Varna24.bg

Отиде си Венелин Великов, някогашен зам.-директор на НСБОП и един от нейните създатели. Той е умрял ненадейно в съня си, написа varna24.bg.

``
реклама

Венци, както го назоваха антимафиотите, се трансформира в едно от най-знаковите лица на службата. Затова и новината за неговата кончина прочувствено покоси всички ченгета, с които е работил. Малцина са служителите на реда като Великов, които имат зад тила си стотици извършени сполучливи акции против знакови фигури от незаконния свят. Името му се свързва с тонове арестувана дрога. Като максимален негов триумф се смятат многочислените полицейски интервенции против фабриките за подправени долари. Благодарение на триумфите, Съединени американски щати вади страната ни от черния лист.



Кончината му даде мотив на доста хора да си спомнят за него.   " Силата му беше в това, че умееше да работи с хората. Позволяваше да  действаме без напън,  треперене и лутане.  Имаше действителна преценка за нещата. Беше  практичен и разбиращ хората. Беше един от нас, собствен го чувствахме “, описаха настоящи служители на реда пред Фрог нюз.  Начинът, по който си потегля от системата през 2004 година наскърбява освен него, само че и сътрудниците му. По това време ГДБОП издава документ по искане на юриста на починалият към този момент изтъкнат контрабандист Иван Тодоров-Доктора, че против него няма уличаваща информация.

В оперативната работа са наясно, че няма по какъв начин да си извадят картите за това какво знаят за Доктора в този интервал. Още повече, че тъкмо в този миг има спецзвено, което нищи връзките на контрабандиста.  Бележката, обаче се пояснява от тогавашният началник на Министерство на вътрешните работи Георги Петканов като индулгенция за Иван Тодоров. по тази причина той взема решение стремително да " отреже главата “ на Венци Великов.  Колегите му одобряват реакцията на Петканов като политически ход, с който цели да  спаси така и така мощно разтърсените си позиции на поста.

Полицаи напомнят, че Венци Великов е един от първите, съумял да вербува кръстника на българската мафия Иво Карамански. " Преди всяка акция ни събираше и ни споделяше постоянно едно и също: Момчета, триумф и Бог да елементарни Иво Карамански “, спомнят си още те.

Поклонението пред тленните остатъци на Венелин Великов ще се състои в неделя от 10 часа на Централните софийски гробища. Поклон пред светлата му памет!
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР