Varna24.bg Искам да благодаря на всички българи, които гласуваха и дадоха

...
Varna24.bg
Искам да благодаря на всички българи, които гласуваха и дадоха
Коментари Харесай

Румен Радев благодари на избиратели и обеща дебат

 Varna24.bg Искам да благодаря на всички българи, които гласоподаваха и дадоха своя избор за бъдещето на България. Специални благодарности на цялата изборна администрация и чиновниците на полицията. 

 

Това съобщи на ексклузивен брифинг президентът след края на изборния ден. 

" От сърце благодарим на стотиците хиляди, които поддържаха тандема ни с госпожа Йотова ", сподели той. 

" Изборите демонстрираха решимостта на обществото да скъса с корупцията и задкулисието. Опитите за мимикрия не сполучиха. Поздравяваме новите партии в Народното събрание, към тях стои задачата да сформират държавно управление - реформаторско и антикорупционно. Трябва да има болшинство, което да не оставя подозрения за недобросъвестност ", съобщи президентът. 

" Ясно е, че ще има балотаж за втори тур. Ще е неточност да мислим, че изборите са предрешени. На балотажа ще се сблъскаме с партийно проведения избор на картела на статуквото. Единственият късмет да надделеем е да бъдем мобилизирани ", съобщи той. 

" Ние бяхме дружно с вас през целия си мандат, не ви предадохме, бяхме с вас по площадите, имам вяра, че ще сме с вас и идната неделя ", сподели той. 

" Ще разчитаме на поддръжката на всички политически сили, които бяха с нас по време на акцията, само че и на всички други български жители ", сподели Радев. 

Държавният глава призна, че не се е явил до момента на спор, тъй като не било редно да има желания с кого да приказва, а няма по какъв начин да се яви против всички.  " Освен това ние изпълнявахме отговорностите си като президент и вицепрезидент с госпожа Йотова, а времето ни бе лимитирано ", акцентира той и даде обещание, че ще се изправи против съперника си, а щабовете им ще уточнят детайлите.

Според него няма елементарно да се сформира кабинет, само че партиите са научили уроците си. " Тук е въпросът с цената - дали ще има държавно управление непременно или то ще е обединено към правила и хрумвания ", сподели Радев.

По думите му е доста значимо да няма отвод от разговор: " Има напредък и се надявам, че през разговор ще стигнем до съставянето на коалиция, която да ръководи ", сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР