Varna24.bg Днес представители на туристическия бизнеса във Варна се събраха на

...
Varna24.bg
Днес представители на туристическия бизнеса във Варна се събраха на
Коментари Харесай

От Варна за зеления сертификат: Позорна заповед! Вещае внезапна смърт на бизнеса! Да се признае тестът за антитела!

 Varna24.bg Днес представители на туристическия бизнеса във Варна се събраха на незабавна среща, с цел да обсъдят по какъв начин ще работят при събитията, в които ги слагат новите ограничения, разпоредени от здравния министър. Те упорстват за президентско несъгласие върху издадената заповед и признание на антигенните проби за издаване на документ. 

Въвеждането на зелен документ в подобен рисков порядък е безусловно изтощение от страна на страната и в частност на министър Стойчо Кацаров, още повече, че това беше една лицемерна и подла неистина, което се приказва за тези документи. Това разяснява за Varna24.bg Марин Сотиров, зам.-председател на. 

" Това, което се прави няма нищо с това, което бе обсъждано на срещите с туристическия отрасъл и Министерство на опазването на здравето. Позорна, дискриминираща заповед, която води до бърза и неочаквана гибел на туристическия отрасъл и освен, тъй като тя визира фитнесите и моловете.  

При 20% имунизирани от популацията ни, ние да работим със зелени документи е прекопирване на мярка от Европа, само че там я вкарват при 80% имунизирани. 

На срещите, които организирахме в Министерство на здравеопазването ние обяснихме ясно и изрично, че бизнесът желае да работи. Изправени пред алтернативата за цялостен локдайун, бизнесът съобщи, че е по-добре да работим със зелени документи, само че едно от най-важните условия беше да се признава пробата за антитела.

Всички знаят доста добре, че има в пъти по-висока скрита заболеваемост, само че не желаят да признаят тестванията за антитела. Това значи, че в случай че съм изкарал вируса, даже без да схвана и имам антитела, повече от тези при имунизация, няма да получа документ и все пак би трябвало да се имунизирам. Настояваме да се издава сертификат за една година на база тест за антитела! Едва по-късно може по лична воля да решиш да се ваксинираш.

Заповедта е дискриминация за обособените сектори, тъй като нашите хора започнаха да напущат и да търсят работа при други условия, където не се изисква зелен документ. 

В нито един град не е оповестено къде страната дава безвъзмездни антигенни проби. Така че, без значение, че в заповедта е оповестена наказателна отговорност от пет години затвор или 50 000 санкция, считам, че още веднъж бизнесът ще бойкотира заповедта и ще работи. 

Затова ние сме в подготвеност за протест и митинги във сички огромни градове всеки ден, от 15 до 17 часа, когато заведенията ще бъдат затворени.  Настояваме за президентско несъгласие на заповедта на министър Кацаров! ", разяснява Марин Сотиров. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР